Košarka

Dubljević i Maljković bez rješenja za vučice, Budućnost najbolja u Beogradu

Košarkašice Budućnost Bemaxa pobjedom protiv Šangaja (75:61) osvojile su prijateljski međunarodni turnir ,,Vizura 2018”.

Podgoričanke su u sjajnoj utakmici poslije odličnog izdanja srušile kineski Šangaj, koji sa klupe vodi Marina Maljković.

U prvom poluvremenu viđena je uglavnom izjednačena borba, ali su ,,plave” predvođene sjajnom Tamarom Kapor, raspoloženom Lauritom Jurčiute, ali i dominaciju u skoku (prednjačila Patricia Bura sa 13 uhvaćenih lopti) od sredine druge četvrtine do kraja meča konstantno bile u vođstvu.

Šangaj je predvodila crnogorska reprezentativka Jelena Dubljević sa 12 poena, ali je Budućnost Bemax u nastavku odigrala vrhunsku odbranu, a nakon brze tranzicije i serije koševa Podgoričanke su već na startu treće četvrtine stigle do dvocifrene razlike (45:32).

Kineski tim bio je bez koša tačno pet minuta, pa su ,,plave” u finišu trećeg perioda povele 52:39, dok je 32.minutu bilo i rekordnih 64:45. Taktički zamisli Gorana Boškovića i dobra rješenje za brze i neugodne Kineskinje donijele su rezultat, a iako je Šangaj sredinom posjednje dionice uspio da smanji zaostatak, regionalni šampion je bez problema
upisao treći trijumf u tri dana.

U ekipi Budućnost Bemaxa istakla se Tamara Kapor sa 17 poena, 16 je dodala Jurčiute, a dvocifren učinak imala je i Nikolina Babić (11), dok je Patricia Bura uz 13 skokova imala sedam poena, a da je majstor za blokade dokazala je Čina Elis, koja je juče imala pet ,,rampi”, a danas jednu manje, uz devet poena.

“Zadovoljne smo nakon još jedne pobjede. Bila je ovo izuzetno jaka provjera. Šangaj je izuzetna ekipa, što dovoljno govori da ih sa klupe predvodi Marina Maljković i da igra Jelena Dubljević. Ali, iz meča u meč djelujemo sve bolje. Odigrale smo bolje i u fazi napada i u fazi odbrane, popravile neke stvari i pokazale da smo zaista na pravom putu”,  kazala je Tamara Kapor, bek ,,plavih”.

Podgoričanke seriju kontrolnih mečeva nastavljaju u Mađarskoj. Prvo će igrati u utorak protiv Pečuja, a zatim slijede provjere protiv Zalaegeršega i Vašaša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dijana
Gost
dijana

jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora,izgleda i dobar trener! Svaka čast ,Gorane!!!!!

Milojka
Gost
Milojka

Bravo, vučice! Čestitke za vas. Pozdrav za Jelenu Dubljević…

Send this to a friend