Košarka

Dubljevićev oporavak hrabri

Bojan Dubljević ostvario je veliki napredak u oporavku od ozbiljne povrede Ahilove tetive tokom ljeta, saznaje list iz Valensije Superdeporte.

Isti izvor je početkom jula, pozivajući se na informaciju sa vrha uprave Valensije, objavio da je mala vjerovatnoća da će se Nikšićanin oporaviti za početak sezone i nastupiti za Crnu Goru u septembarskim mečevima kvalifikacija za Mundobasket.

Centar naše reprezentacije je u međuvremenu odmarao i bio u programu terapija i rehabilitacije poznate klinike u Minhenu, koja je vodeća u svijetu za ovu vrstu povreda.

“Dubljević je u posljednjim sedmicama dobio rezultate dva pregleda koji su izuzetno ohrabrujući. Napredak u oporavku od komplikovane povrede je odličan. Uoči priključenja pripremama Valensije treba da još jednom ode u Minhen za definitivnu procjenu oporavka. Postoji šansa da odradi veći dio treninga, ali da se u dogovoru sa timom priključi reprezentaciji Crne Gore”, objavio je novinar Superdeportea Fran Eskudero.

Valensija naredne sezone neće igrati u Evroligi, već u Evrokupu, tako da ta prepreka ne postoji kada je eventualni nastup Dubljevića u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u pitanju.

Send this to a friend