Košarka

Džejms Bel: Moji koševi će doći

Kada je u finišu meča protiv Real Madrida Džejms Bei postigao prvi koš u četiri utakmice, na licu Amerikanca iz Budućnost Volija bio je očigledno olakšanje.

U Podgoricu je stigao kao potencijalno najbolji šuter sezone ABA lige, reputaciju je zasluživao izuzetnim partijama u dresu Cedevite. Od kraja decembra ušao je u izuzetnu šutersku seriju, koja već traje sedmicama… Protiv Reala, u velikoj timskoj pobjedi, realnost je ipak drugo: Džejmsu Belu ni taj jedan pogodak nije bio potreban za sliku odlične partije. Bio je važan igrač zadatka, pogotovo u agresivnoj odbrani. Zvijezdu Rudija Fernandeza stavio je u džep, mijenjao se na različitim profilima igrača u odbrani, za 18 minuta napravio četiri faula.

“Ne brinem mnogo trenutno o šutu, iako sam svjestan da trenutno ne ide. Jednostavno u novom sam timu, pokušavam da se priviknem a ljudi mi stvarno pružaju podršku. Siguran sam da će koševi doći vrlo brzo, a vjerujem da do tada mogu uraditi mnogo toga korisnog za ekipu. U usponu smo i to je bitno”, rekao je Bel.

Govorio je i o tome koliko šut može da bude nebitan u slici dobre partije, ako druge stvari radite na visokom nivou.

“Mnogo je malih stvari koje mogu da vam donesu pobjedu, na isti način kao i veliki šutevi. Zato se trudim da u ovoj mojoj seriji bez pogodaka vodim računa o fokusu u odbrani, postavljanju za skokove. Da se dobro krećem bez lopte, pravovremeno preuzimam. Protivnike analiziramo detaljno, svakog igraća koji vas može čuvati i kojeg možete čuvati. Sve su to detalji koji čine ili ne jednu dobru partiju”, kazao je Džejms Bel.

Bivša zvijezda NCAA univerziteta Viljanova je u koledž-karijeri igrao u mečevima vrhunske atmosfere. Podgorica je posebna…

“Uvijek ću pamtiti meč protiv prvaka Evrope. Jedna velika pobjeda je iza nas, ali realnost je da nas manje od dan kasnije čeka važan dan treninga. Da treba da sačuvamo intenzitet, jer ABA liga je jedno, iz mog iskustva odlično takmičenje sa izuzetno motivisanim protivnicima, a Evroliga drugo. U jednom smo favoriti i moramo da opravdamo tu ulogu, a u Evropi možemo samo da dobijemo iskustvom protiv najboljih na kontinentu. Sve je to izazov i zbog toga mi je ponuda Budućnost Volija u decembru bila izuzetno interesantna”, rekao je Bel.

Prošle sezone osvojio je Evrokup sa Darušafakom, a na putu do evropskog trofeja igrao je i protiv Budućnost Volija…

“Atmosfera u Podgorici ove sezone mnogo je bolja, dolaze veći protivnici,a grad je sigurno ponosan jer ima ABA šampiona. Prava je košarkaška sredina i to mi se sviđa, to nas sve motiviše da radimo iz dana u dan. Meni se grad dopada, najmanji je od svih u kojima sam igrao u Evropi, to vam daje određenu komociju, sve je blizu i možete potpuno da se fokusirate na košarku i rad. Za košarkaša teško da može bolje”, dodao je Džejms.

Niko od igrača Budućnost Volija ne poznaje narednog rivala Cedevitu kao Džejms Bel. Za zagrebački tim odigrao je deset ABA mečeva u uvodnom dijelu sezone i tada bio najbolji igrač tima.

“Radi se o odličnoj cjelini, ekipa je zaista posvećena radu i timskoj igri. Stručni štab je vrlo zahtjevan, ali to čine tako da vas motivišu, tako da njihovi igrači osjećaju podršku. Očekujem težak meč, ne smije biti opuštanja jer oni to znaju da iskoriste, naprave preokret. Cedevitu je teško zaustaviti kada uđe u niz. Jednostavno naša odbrana ne smije imati padove”, rekao je Bel.

Trenutno u ABA sezoni ima 11,3 poena i 3,5 skokova u prosjeku šutirajući trojke sa 43,6 procenata uspješnosti. Samo je pitanje, kada će dostići nivo šuterskih partija iz dresa Cedevite…

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Doki
Gost
Doki

Vjerujem u ovoga igraca.

gost
Gost
gost

Igra stravicnu odbranu! Znamo da ima dobar sut (u Cedeviti je po 15 poena po utakmici imao), tako da samo moramo da ga sacekamo da krene, onda ce bit vrhunski…

Send this to a friend