Košarka

Džikić istakao važnost pobjede zbog teškog ritma gostovanja Budućnosti

foto: FMP

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da je njegov tim na parketu FMP-a ostvario veoma važnu pobjedu jer se nalazi u teškom ritmu od četiri gostovanja.

“Plavi” su rutinski slavili u Železniku i ostaće na prvom mjestu ABA lige poslije prvog dijela takmičenja.

“Bilo je teško, naporno, borbeno i tvrdo, onoliko koliko smo očekivali. Godinama pričam isto i nemam namjeru da mijenjam svoje mišljenje. To je tim protiv koga uvijek moraš da budeš koncentrisan, motivisan i spreman da pariraš igračima koji su agresivni i željni dokazivanja. Mi smo generalno, uradili dobar posao. Bilo je grešaka, uvijek će ih biti. Rješavaćemo to. Mnogo nam je važna ova pobjeda zato što smo u strašnom ritmu. Ovo nam je prvo od četiri vezana gostovanja. Moraćemo to da izdržimo, nema druge. Posebno me raduje što smo imali 23 asistencije. Igrali smo nesebično. FMP je strašno dobar protivnik, sa jasnom hijerarhijom, tačno se zna ko šta radi. Nije čudo što su kod kuće do sada dobili sve utakmice”, rekao je Džikić.

Centar Zoran Nikolić istakao je da je važno što je Budućnost od starta utakmice nametnula svoj način igre.

“Od samog početka smo uhvatili dobar ritam. Imali smo kontrolu tokom cijelog meča. Na kraju smo dodali gas i lako priveli utakmicu kraju”, istakao je Nikolić.

Budućnost će već u utorak gostovati Galatasaraju u Evrokupu, dok će u petak igrati u Zadru u 12. kolu ABA lige.

B.J.

Send this to a friend