Košarka

Džikić: Prava ljubav se pokazuje kada si uz klub i kada gubi

foto: aba-liga.com

Trener košarkaša Budućnost Volija Aleksandar Džikić smatra da će tekuća sezona biti pravi test za navijače tog kluba.

Srpski stručnjak ističe da su pristalice regionalnog šampiona sada na testu, te da ljubav prema “plavo-bijelim” bojama mora biti ista i u situacijama kada ekipi ne bude išlo kako treba.

„Mi ćemo ove sezone sigurno gubiti mnogo više nego prošle sezone. Sada ostaje da se vidi da li je u pitanju iskrena ljubav prema klubu i igračima, euforija, neka vrsta znatiželje, pomodarstva. Kod mene dileme nema, ako voliš klub, onda ga voliš i kada pobjeđuje i kada mu ne ide kako treba. Prava ljubav se pokazuje kada si uz klub i kada gubi. Naglašavam da je ovo lični stav, a ne stav kluba“, rekao je Džikić u intervjuu za Sport klub.

Budućnost je sezonu u ABA ligi, u kojoj brani trofej, otvorila sa pobjedom i porazom. Podgoričane sjutra očekuje i prvo iskušenje u Evroligi, duel protiv Armanija u SC Morača.

Džikić je govorio o mogućnostima tima na dva fronta…

“Esencija tima je ostala i nastavljamo projekat stvaranja velikog tima. Mislim da je realno da se borimo za mjesto među četiri najbolja tima u ABA ligi, a poslije toga je sve moguće, a za Evroligu sam već rekao da nije moguće u ovom trenutku procjenjivati ambicije i domete. Ono što je izvjesno je da ćemo se u svakom meču boriti do posljednjih atoma snage. Možda to nije pametno, jer će ritam biti ubitačan, ali tako smo radili prošle, tako ćemo raditi i ove sezone“, istakao je Džikić.

Budućnost Voli sjutra od 18:45 dočekuje Armani Milano u prvoj ovosezonskoj evroligaškoj utakmici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lako rješenje
Gost
Lako rješenje

Lično, ne gledam utakmice, nego sačekam da se završi. Vidim ko je pobijedio, i navijam za njega. Nema stresa, i moji uvijek pobjeđuju.

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Omic je odigrao dobro, Kraft je odlican ali mu je mala minutaza, ostali losi…za sad.

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Nadam se da ćete ovaj put igrati puno, puno bolje nego protiv Zvezde!
Uvijek se nadamo pobjedi!
BUDUĆNOST!!!

PG_man
Gost
PG_man

Neka ti filozofiranje, nego radi, ono je SRAMOTA sto ste protiv Zvijezde odigrali. Imas nasu podrsku ali uslovnu, da se onakva bruka ne ponovi.

Sprdnja..
Gost
Sprdnja..

Kako se titula zaboravlja brzo i uspjesi..kad lose ide auu..

gost
Gost
gost

@Sprdnja – Sto? Trebalo je neogranicen ugovor da mu damo nakon osvajanja ABA titule? Ako ekipa ne popravi igru, on je prvi koji treba da ide… Jos nesto – Vinston Cercil je, kao britanski premijer, vodio Britaniju u WW2 i slavno pobijedio Njemacku, a onda je prve poslijeratne izbore u Britaniji – izgubio… 😉

PG_man
Gost
PG_man

Čovjek nas je definitivno kupio, a kako i ne bi kad je osvojio titulu. Naravno da to poštujemo, ali ne privatamo da se na onaj način gube utakmice i da ne igraju košarku. Još jednom, ako nam je “zalizani” uvalio škart, a bojim se da jeste, mijenjajmo dok smo na vrijeme.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Ako mislis na punu salu,to zaboravi.jedino kad dolaze velike ekipe i najbitnije utakmice.pa vise se ni na rukomet ne ide kao nekad.izgubi jos koju utakmicu sa 20 razlike pa ce ti zvizdati pola sale.usput, realno je i to da ste promasili pojacanja al boze moj tako je kako je navijam za buducnost pa kakva god.samo me jedno interesuje,jesu li vecina… Više »

BCB
Gost
BCB

Svi osim Omica.

Sprdnja..
Gost
Sprdnja..

Najbolji nije Raznatovicev..

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Nesto tako sam i mislio.jedan od razloga ne bas najboljeg izbora igraca,sprega kako kluba tako i dzikica sa raznatovicem. zato se i cekalo toliko dugo sa centrom.

Send this to a friend