Košarka

Džikić uoči Darušafake: Imam poštovanje za njih, posjeduju dobar roster

Trener košarkaša Budućnost Volija Aleksandar Džikić smatra da Darušafaka posjeduje dobar tim, te da je u sličnoj situaciji kao i njegova ekipa.

Podgoričani sjutra gostuju prošlogodišnjem osvajaču Evrokupa u okviru druge runde elitnog takmičenja.

“Naš protivnik je zaradio mjesto u Evroligi osvajanjem Evrokup takmičenja, imamo veliko poštovanje za to. Tim je dosta drugačiji nego prethodne sezone ali imaju veoma dobar roster. Imaju miks iskusnih stranih igrača, starijih turskih igrača koji su poznati košarkaškoj javnosti kao i veoma talentovane mlade igrače. Oba timu su u sličnoj situaciji – novi timovi, igračima je potrebno vremena da se naviknu da igraju zajedno, da shvate kako da budu najbolji što mogu u novom sistemu. Povrh svega raspored je izuzetno težak. Veoma je bitno da igramo u ritmu koji će nas staviti u što bolju situaciju da pobijedimo. Imamo nekih manjih povreda ali se nadam da ćemo biti kompletni za utakmicu”, rekao je Džikić.

Budućnost u sjutrašnji duel ulazi poslije trijumfa nad Igokeaom u 3. rundi ABA lige.

“Naporno treniramo i vidi se pomak u našoj igri. Trenutno je raspored veoma težak, naša utakmica sa Darušafakom će biti treća u 5 dana, druga na gostovanjima. Vjerujem da ćemo igrati sa dosta energije i da ćemo dati sve od sebe”, poručio je Nemanja Gordić uoči utakmice u Istanbulu.

Budućnost Voli i Darušafaka prošle sezone sastali su se u Evrokupu. Turski tim je oba puta slavio u četvrtfinalu, a kasnije došao i do tofeja u tom takmičenju.

Send this to a friend