Košarka

Edvinova prva titula

Podatak da je prvi skakač Budućnost Volija sa osam skokova u majstorici finala Super lige bio bek Edvin Džekson, mnogo govori o borbenosti Francuza.

Utisak, je dugoročno sve i da Budućnost Voli nije pobijedila u petom meču finalne serije, niko ne bi mogao da zamjeri Đžeksonu. Ni na zalaganju, ni na liderstvu. Upravo je Edvin jedini stranac iz ove sezone koji je zaslužio interesovanje podgoričkog kluba i za narednu sezonu.

Na pravi načinje Edvin, reprezentativac Francuske sa medaljom sa Mundobasketa, pokazao stav nakon poraza u ABA finalu. Ostavio iza sebe i one rasističke uvrede koje je trpio u beogradskom “Pioniru” i potpuno se posvetio završnici prvenstva Crne Gore…

“Ovo je moja prva titula u seniorskoj karijeri. Osvajao sam individualna priznanja, a vjerujem da su svi vidjeli koliko nam je svima u ekipi bilo stalo da tim završi sezonu sa peharom i titulom”, rekao je Edvin.

Kroz regularni dio Super lige je bio drugi asistent takmičenja sa 6,1 asistencijom po meču a prvi putna poziciji plejmejkera u dužem periodu u karijeri. Bilježio je 1.5,5 poena, 2,8 skokova po utakmici. I kad šut nije išao (a imao je fantastična šuterska izdanja), igrao je uglavnom dobro jer je pokazao karakter izuzetnog borca. Konačno, tokom finala je u dugom periodu svakodnevno primao infuziju zbog jakog virusa, pa je ipak nastupao.

“Trudio sam se da zaista uživam. Bila je tu prisutna konstantno ona “ciljna ravnina”. Kad znate da ste blizu kraja i da imate lijepu šansu da to učinite dobrim, za pamćenje. Nije bilo lako, ali to se neće pamtiti, nego ono lijepo”, rekao je Edvin, koji je sezonu Super lige završio sa 18 indeksnih poena u prosjeku.

U Podgoricu je stigao sa reputacijom bivšeg najboljeg strijelca francuske i španske lige. Kao dominantan šuter, individualac. U finišu sezone bio je i očigledan uzor mlađim igračima…

“Budućnost ima sjajne mlade igrače koji mogu ostvariti velike karijere. U ranoj fazi karijera bitno im je primjerom pokazati kako treba da se odnose prema poslu koji rade. Ne sumnjam da će uspjeti”, kazao je Edvin.

Slika koju sada podgorička i crnogorska košarkaška publika ima o Džeksonu je ona o mnogo kompletnijem igraču i borcu na terenu. Jedini je koga bi od stranaca iz ove sezone poželjeli opet u “Morači”…

“Slijedi odmor, uživanje u ovom momentu, možda i reprezentacija. Nije vrijeme da se o tome razmišlja”, rekao je Džekson, bivši igrač Barselone, Asvela, Unikahe, Estudijantesa.

Vijest o njegovom osvajanju titule u Crnoj Gori juče su prenijeli svi relevantni sportski portali u Francuskoj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Edvinova prva titula”…o boze

Maestro
Gost
Maestro

Produžiti mu ugovor za sledeću sezoju obavezno. Vidi se da je dobar tip

ИЗАЂИ МАЛА😆😆
Gost
ИЗАЂИ МАЛА😆😆

Изађи мала,изађи мала,изађи мала.😁😁😁😁😁😁🏀🏀🏀🏀💪💪💪Само неки небитни трофеји који не значе ништа.

Svjefol
Gost
Svjefol

Apsolutni prvi pik, za formiranje ekipe za slijedecu sezonu. Ako, pak, odluci da ide dalje, svaka sreca da ga prati. Sjajan

Kvazinovinari
Gost
Kvazinovinari

Hahahahhahshahahhahaha…

Send this to a friend