Košarka Budućnost pobijedila na otvaranju sezone

Edžim: Ivanović je imao sjajnu noć, za prvi meč smo odigrali dobro

foto: KK Budućnost Voli

Daleko je to bilo od perfektne igre, bilo je problema tokom tri četvrtine, ali se u četvrtoj vidjelo da je ekipa Budućnost Volija ispunjena igračima sa pobjedničkim mentalitetom. “Plavi” su na krilima Nikole Ivanovića slomili kvalitetnu Brešu i upisali trijumf na otvaranju sezone u Evrokupu. Prvom meču nakon 211 dana.

Izabranici Petra Mijovića pokazali su zavidan napadački potencijal, ali je jasno da će odbrana morati da se popravlja. Međutim, s obzirom da su imali svega dvije prave provjere u pripremnom periodu jasno je da prostora za napredak ima napretek. Ivanović i Džastin Kobs su protiv tima iz Lombardije pokazali da će biti glavni tandem u spoljnoj liniji, a posebno treba istaći učinak i pojačanja. Melvin Edžim odrađivao je nevjerovatan posao u oba pravca, iako nije bio najefikasniji. Vili Rid je nakon samo dva treninga sa ekipom pokazao da će biti vrhunsko pojačanje.

“Dobra utakmica i važna pobjeda. Krenuli smo malo sporije, bez pravog ritma i čvrstine. Međutim, u četvrtoj smo zaigrali kako treba, Džoni (Nikola Ivanović) je imao sjajnu noć, ali su i svi ostali dali doprinos odbranom, skokovima. Za prvi meč mislim da je bilo dobro, uvijek je značajno pobijediti na startu sezone”, rekao je Edžim nakon pobjede.

Na debiju u plavom dresu kanadski košarkaš upisao je 16 poena i devet skokova.

“Zadovoljan sam. Žao mi je što nijesam ubacio više šuteva, ali imao sam dobrih skokova, dobro kretanja. Zadovoljan sam, ali uvijek ima prostora za napredak”, dodao je Edžim.

Meč u “Morači” protekao je u sablasno praznim tribinama. Navijački huk se i te kako osjećao.

“Bilo je drugačije, ali definitivno smo osjetili neku energiju. Dobijamo mnogo podrške na društvenim mrežama, vidimo koliko im znači klub. Bilo je drugačije i čudno i igraćemo za naše navijače. Nadamo se da će se u budućnosti situacija smiriti i da će biti uz nas na tribinama”, poentirao je Melvin Edžim.

Send this to a friend