Košarka Pobjeda "studenata"

Energijom odgovorili na padove tokom utakmice

foto: SC Derbi/Filip Roganović

Utakmice poslije pauze su uvijek teške, neizvjesne, posebno kad se tim suočava i sa problemima sa povredama, kao što je bio slučaj sa SC Derbijem.

Međutim, iako uz dosta oscilacija tokom meča, izabranici Andreja Žakelja su u “Morači” savladali Borac (93:84), u tek drugom meču na domaćem terenu u sedam kola ABA lige, i stigli do treće pobjede u regionalnom takmičenju, druge u dva meča kod kuće (prije toga su savladali Cibonu)…

– Stručni štab je utakmicu sa Borcem spremio na vrhunski način. Imali smo nekih problema sa povredama, još nam se Hadžibegović povrijedio tokom utakmice (skočni zglob lijeve noge, prim.a), i sve su to stvari koje su mogle da utiču na krajnji rezultat. Ali, energetski smo odigrali na visokom nivou i potpuno zasluženo pobijedili – kaže za Pobjedu Andrija Slavković, koji je protiv Borca ubacio 13 poena (5-3 za dva, 5-2 za tri, 1-1 sa penala), uz šest skokova, te po asistenciju i ukradenu loptu.

Osim pauze, košarkaši SC Derbija su za sobom trebali da ostave ubjedljiv poraz od Mege u Beogradu (101:74), u čemu su uspjeli, uz 58 odsto šuta za dva poena, 10 pogođenih trojki i svih 19 pogođenih slobodnih bacanja, prvi put u sezoni. Ono što nije dobro jeste ponovo veliki broj primljenih poena (84), što predstavlja problem “studenata” od početka sezone.

– Bilo je dosta padova u toku meča, ali smo bili na zavidnom energetskom nivou, pa nas ti padovi nijesu koštali rezultata. Istina, primili smo 84 poena, što nije malo, moraćemo da pogledamo snimak, i pokušamo da ispravimo greške, kojih je bilo dosta, i da se spremimo za Split – dodaje Slavković.

Pobjeda protiv Borca je, svakako, veoma važna u borbi za opstanak, a primakla je “studente” i zoni plej-ofa.

– Borac je jedan od naših direktnih konkurenata za opstanak. Rano je da pričamo o tome, ali je to, sigurno, bila jedna od bitnijih utakmica u sezoni.

SC Derbi u narednom kolu, 28. novembra, očekuje gostovanje Splitu, protiv kojeg su Podgoričani u prošloj sezoni upisali prvi trijumf u gostima, u spektakularnom meču i nakon dva produžetka (101:94). Split u prvih sedam kola ima dvije pobjede, u gostima protiv Zadra i kod kuće protiv Cibone.

– Split je klub sa zavidnom istorijom, u Splitu nikome nije lako, niko se nije naigrao. Očekujem, prije svega, fizički tešku utakmicu, ali ako budemo na očekivanom energetskom nivou, mislim da imamo velike šanse da pobijedimo – zaključio je Slavković.

Send this to a friend