Košarka

Erl Klark: Kol je vrhunski plej, vjerujem da će nam Bitadze donijeti kvalitet

foto: KK Budućnost

Sa 15 poena, Erl Klark je djelovao kao jedini igrač Budućnost Volija koji se mogao nositi sa vrhunskim defanzivcima Fenerbahčea u porazu u Evroligi u četvrtak.

Ipak, rezultat, grub poraz 89:65 i najlošija partija evroligaške sezone u Podgorici, je ono što brine Klarka. Sa četiri poraza zaredom, ekipa ponavlja iste greške, a u finišu mečeva ne djeluje borbeno. Fenerbahče je nedostatke u igri Džikićeve ekipe samo učinio vidljivijim, jer je trenutno tim u najboljoj formi na kontinentu.

“Nije dobro, niko ne voli da gubi četiri puta zaredom. Nije situacija u svlačionici takva da optužujemo jedni druge ili prebacujemo odgovornost, naravno. Niko ne voli da gubi sa ovako velikim razlikama. Nije lijepa situacija, u takvim momentima samo vam ostaje da uradite sve što je do vas, da taj period prođe, jer svako nosi odgovornost”, rekao je Erl Klark.

Analiza meča kada je bivši starter Los Anđeles Lejkersa u pitanju bila je vrlo jednostavna tiče se padova u igri u drugom poluvremenu, iz meča u meč.

“Ponovo ista priča desila se u drugom poluvremenu. Ponovo smo igrali na dobrom nivou u uvodnom dijelu, i onda se desi momenat u nastavku kada se praktično sve raspadne. Svjesni smo da to nije dobro”, rekao je Klark.

Krilni centar želi da tim prije svega pronađe fokus, da mentalno ojača.

“Moramo doći u situaciju da jasno prepoznamo u čemu griješimo na startu treće dionice. Da se jasno držimo plana igre, da odigramo dobru odbranu i izdignemo se iznad svega toga”, dodao je Klark.

Duel sa Krkom u ponedjeljak izuzetno je važan, a ekipa brani drugo mjesto u ABA ligi na gostovanju. Eventualni kiks bi bio novi težak udarac…

“Ovo je naša šansa, da napravimo prekretnicu, što prije. Nadam se da ćemo pronaći pravu energiju, da nam se veliki pad u igri neće desiti. Moramo biti čvrsto na zemlji, racionalni i hladne glave”, dodao je Klark.

Erl Klark je istakao da se raduje mečevima sa dvostrukim NBA šampionom u timu.

“Svako zna Norisa Kola, znam ga i lično. Moram istaći da je on vrhunski plejmejker. Nadam se da će nam donijeti kvalitet za neke nove velike pobjede”, rekao je Erl.

Erl Klark nije želio da izostavi Gogu Bitadzea, kao novog igrača i potencijalno važnog igrača na terenu.

“Bitadzea znam dobro, mlad je igrač, imali smo i direktan duel početkom prošle sedmice na utakmici. Vjerujem da će nam donijeti kvalitet, da će biti uspješan ovdje”, zaključio je Erl Klark.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Covjek je medju tri najbolje 4-ke u Evroligi. Kakav majstor, cini mi se, da ga stavis na jedinicu da bi mogao biti najbolji plej u Buducnost. I odbranu igra ubitacno, dok se ne umori. A realno igra masu, i jos gore, krpi sve u reketu, jer tu nema neku pomoc.

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Odlican si ti Erl nema sto, trenutno nas najbolji igrac a ovi novi dako se uklope kako treba pa da meljemo ove po Jadranu a i dako jos koga u EL tuknemo valjalo bi…

Duka
Gost
Duka

Erl klasa. Naš najjači igrač. Nadam se da će ostati što duže jer bi komotno mogao da igra u bilo koji klub u Evropi.

Iker
Gost
Iker

Earl Clark je evroligaski igrac izuzetno visokog nivoa i definitvno najbolji igrac Buducnosti ove sezone! Cudno sto ga sad hvale oni isti novinari sto su ga na pocetku “prozivali” nestrustrucnim tekstovima a i navijaci koji su mu zvizdali! Nadam se da ce iz toga nesto nauciti i dati vrijeme novim pojacanjima da se priviknu i pruze prave partije

Send this to a friend