Košarka evrokup

Espozito: 25 minuta dobre igre nije dovoljno da se pobijedi Budućnost

Trener košarkaša Breše Vinćenco Espozito smatra da je porazu od Budućnosti najviše kumovala skakačka nemoć njegove ekipe, kao i odlična pik-en-rol igra podgoričkog kluba.

Poslije tri izjednačene četvrtine, Breša je posustala u posljednjoj dionici i na kraju parket SC Morača napustila pognute glave – 81:93.

“Prva utakmica je uvijek bitna da se pobijedi, da se zasluži samopouzdanje. Mi smo igrali dobro 20, 25 minuta, što nije dovoljno za mečeve protivnike koji su ovako dobri. Ono što je jasno je da smo imali skoro 20 skokova manje od Budućnosti, to je razočaravajuće za našu odbranu. Probali smo da igramo čvrsto, da dobijemo ekstra posjed, a to je na kraju dobio rival. Tih osam, deset poena koje smo primili nakon ofanzivnog skoka Budućnosti su bili ključni”, rekao je strateg Breše i dodao:

“Sličan meč smo imali samo dva dana ranije protiv Varezea, izgubili nakon egala uoči posljednje posljednje dionice. Nijesmo imali dovoljno vremena za pripremu, to je uslovilo i veliki broj pokušaja za tri poena. U pik-en-rolu Ivanović i Kobs su bili sjajni, postigli su zajedno 40 poena”.

Priliku za popravni italijanski klub ima iduće srijede kada će ugostiti njemački Ulm.

Send this to a friend