Košarka Prigovor

Evroliga pomaže Zvezdu protiv Asvela

Zvezdan Mitrović će pred Evroligom tražiti rješenje situacije sa Asvelom.

Advokat koji zastupa našeg trenera Šavije le Serf kazao je da se nije nagodio sa Asvelom oko razrješenja situacije.

Francuski klub je neočekivano raskinu saradnju sa Mitrovićem, a Evroliga će prvi put biti posrednik u jednom ovakvom slučaju.

„Sa Asvelom nije postignut prijateljski sporazum, pa ćemo ovog vikenda Evroligi predati zahtjev za posredovanje. To je, prema Evroliginim pravilima, obavezna procedura prije sudskog spora. Od Asvela se traži da:

– Što je prije moguće razjasni administrativni status Zvezdana Mitrovića, koji još nije primio majsku platu, niti dokumenta koja bi mu omogućila da od osiguranja dobije naknadu za nezaposlenost.

– Plati Zvezdanu Mitroviću obeštećenje zbog neopravdanog, nepravednog i posebno brutalnog postupka otpuštanja koji je pretrpio, a koji je utemeljen na stvarima („Tehnički prekršaji za ponavljajuća odstupanja u ponašanju u igrama, štete interesima i imidžu kluba“) koje prema Zakonu o radu nikako ne mogu biti legitiman razlog za otkaz.

Posredovanje Evrolige biće posljednja prilika za mirno rešavanje ove neprihvatljive situacije“, piše u saopštenju Mitrovićevig advokata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jocko
Gost
Jocko

Veliki protiv malih🤔

Send this to a friend