Košarka Za dva dana počinje Eurobasket

Getling: Spremne smo za Grkinje, analiziramo ih danima

foto: FIBA

Markiša Getling će uz Jelenu Dubljević i Milicu Jovanović, vjerovatno biti udarna igla naše selekcije na prvenstvu Evrope.

Amerikanka nije od starta priprema bila sa nacionalnim timom, ali dobro poznaje atmosferu u crnogorskoj selekciji.

“Ovdje sam dvije sedmice, saigračice su još duže trenirale. Mislim da imamo sve potrebne djelove u timu i prave informacije o rivalu da na pravi način otvorimo takmičenje. Vjerujem da smo potpuno spremne, imali smo nekoliko provjera i tu smo pokazale da smo spremne. Posljednjih sedam dana gledamo snimke utakmica Grčke, tako da dobro analiziramo njihovu igru, znamo kako da igramo odbranu, kako da ih napadamo. Mislim da smo se za njih dobro pripremile. Smatram da je naša prednost što imamo nekoliko izuzetno iskusnih košarkašica koje čine dobru osnovu tima. Moj cilj je da napravim razliku ispod koša i u odbrani i u napadu i da to iskoristimo kao našu prednost”, riječi su snažne Amerikanke sa crnogorskim pasošem.

Marija Leković ističe da su djevojke spremne za nastup na velikom takmičenju.

“Zadovoljne smo jer smo tokom cijelih priprema naporno radile i vjerujem da ćemo spremno dočekati Eurobasket. Naravno zadovoljne smo i mi mlađe kako smo odradile pripreme. Svih 40 dana davale smo svoj maksimum i unijele novu energiju. Vjerujem da ćemo i u budućnosti dobijati još češće šansu i doprinijeti timu. Mislim da su naše prednosti protiv Grčke u reketu, moramo početi fokusirano posebno u odbrani. Tom pobjedom bi olakšale sebi dalji nastavak takmičenja”, poručila je Marija Leković.

Crna Gora će prvu utakmicu na Eurobasketu odigrati u četvrtak od 15 sati protiv Grčke.

Send this to a friend