Košarka

Ispovijest nekadašnje najbolje košarkašice Crne Gore: Otac me je tukao češljem do krvi

Jelica Dabović, nekadašnja najbolja košarkašica Crne Gore, koja je zajedno sa svojim sestrama bila žrtva teškog porodičnog nasilja, odlučila je da javno u emisiji “Život priča” na TV Prva ispriča svoju priču kako bi svi oni koji su zlostavljani, posebno od članova svoje porodice, znali da nijesu jedini, da nijesu sami i da shvate da nijesu oni krivi i da oproštajem mogu da pomognu sebi.

“Iz detinjstva se sjećam batina samo. To je moja tragedija. Otac me je vodio na kupanje uvjek na jedno mjesto gdje je bilo dosta kamenja. Učio me je da plivam. Tada sam se raskrvarila, majka je kući primijetila i vrisnula, a ja sam počela da plačem. Onda je otac uzeo plastični češalj i počeo da me tuče do krvi”, počela je priču Jelica.

“Otac nije želio da se vjenča s mojom majkom, ona je morala da se uda pošto je bila trudna. Uvjek sam imala osjećaj da sam neželjena, da me svi mrze. Majka mi nikada nije rekla lijepu riječ, o ocu već da ne pričam”, nastavila je svoju priču bivša košarkašica.

Milica i Jelena

Jedan od isječaka iz njene knjige posebno je bolan, a iako je napisano u trećem licu prema priznanju Jelice Dabović svaka rečenica o djevojčici, junakinji priče se odnosi na nju.

“Iz čista mira je počeo da je udara tako jako da joj je maleno tijelo letjelo sa kraja na kraj čamca. Mozak joj se paralisao. Prvim šamarom ju je bacio na kutiju kojom je bio pokriven motor. Kada je pala, podigao ju je ponovo za kosu i udario otvorenim dlanom jače nego prvi put. Od udarca joj puče usnica i puče nos, a glavica iskliznu iz njegove ruke , zbog čega ona posrnu udarajući sljepoočnicom u metalnu šipku…”

Odnos sa sestrom Milicom Dabović nije željela previše da opisuje. Jelica tvrdi da je i Milica, kao i ona i njihova majka, trpjela nasilje, ali da danas to negira i da su obje izabrale da žive u izmišljenom svijetu, ali da ona ne može da ne kaže istinu.

“Baka i deda su me odgajali, ali to nije bilo društvo za mene. Tako sam ja patila, željela sam sestru ili brata. Mislila sam da rođenje Milice znači da će najzad doći sreća u našu kuću, da nećemo više trpjeti nasilje ni ja ni majka. Ali sam se prevarila. Mene je nastavio da maltretira, ali i Milicu čim je malo odrasla i počela da hoda. Tada mi je bilo još gore u cijeloj toj priči, nisam mogla da zaštitim ni majku ni sestru”, ispričala je Jelica u emisiji Život priča.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Steamroller
Gost
Steamroller

Sva bolest ovoga naroda je sadržana u ova 4 komentara.

Daxa
Gost
Daxa

Nije dobro izgleda čim se glupirAs sa takvim izjavama

Pratim
Gost
Pratim

Ove dvije su igrale za srbiju, kakve košarkašice Crne Gore.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Da mi je znat koji je to češalj toliko veliki da te tuko sa njim.

Gile
Gost
Gile

Srpska posla

Send this to a friend