Košarka Baskonija ispustila već viđenu pobjedu

Ivanović: Igrači će iz ovog poraza naučiti lekciju

Trener košarkaša Baskonije Duško Ivanović je nakon šokantnog poraza od Barselone u Evroligi pokušao da izvuče pozitivne stvari.

Ekipa iz Vitorije vodila je sinoć 71:61, a onda do kraja utakmice dozvolila protivniku seriju 11:0.

“Pokazali smo svima da u košarci ne postoje nemoguće misije. Nažalost, mi smo bili na negativnoj strani. Uspjeli smo da uradimo nešto što je zaista čudesno. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, imali prednost od 11 poena, pomislili da je sve gotovo, da je nemoguće da ne stignemo do pobjede, a Barsa nas naučila da nemoguće misije ne postoje i da meč traje dok se ne oglasi sirena sa zapisničkog stola. Čestitam rivalu na podvigu u zasluženom trijumfu“, rekao je Ivanović i nastavio:

„Međutim, iako smo poraženi, moram da naglasim da je košarka ponovo pokazala zašto je zovu magična igra pod obručima jer smo vidjeli magiju. Igračima naravno mogu da zamjerim na opuštanju, na olako izgubljenim loptama, na olako primljenim poenima u završnici meča, na greškama…. Ali, s druge strane, mislim da su naučili lekciju i da im se nikada više neće ponoviti da pomisle da je nešto u košarci nemoguće“.

Baskonija je dosad odigrala četiri meča u Evroligi uz polovičan učinak (2-2).

Send this to a friend