Košarka FMP poražen u Baru

Jovanović: Imali smo dva otvorena šuta na jedan razlike, ali lopta nije ušla u koš

Uprkos porazu u Baru, trener FMP-a Vladimir Jovanović bio je zadovoljan reakcijom svojih izabranika u trenucima kada je Mornar imao dvocifrenu prednost.

Gosti iz Železnika uspjeli su da u posljednjoj četvrtini priđu na poen minusa, ali ne i da preokrenu rezultat u “Topolici”.

“Čestitam ekipi Mornara na pobjedi. Mi smo napravili nekoliko krupnih grešaka u drugoj četvrtini, promašili smo neke zicere i otvorene šuteve i, pritom, griješili u odbrani. Otišli smo sa minusom od šest razlike na poluvrijeme, što možda i nije bilo loše za nas s obzirom na stvari koje smo napravili u tom periodu. U nastavku, Mornar se odlijepio, mi smo se vraćali. Drago mi je da smo poslije dužeg vremena bili tim koji se ne predaje i koji se borio bukvalno do posljednjeg minuta. Imali smo dva otvorena šuta da utakmica bude na jedan razlike, ali lopta nije ušla ovog puta. Kontrolisali smo skok i izgubljene lopte, jer nam je to bio problem na prošlim utakmicama. Nismo mogli da iskontrolišemo broj slobodnih bacanja, možda u tih 25 poena leži prednost Mornara”, istakao je Jovanović.

FMP je i pored poraza samo pobjedu ispod zone plej ofa.

“Nastavljamo dalje da se spremamo i radimo. Falilo nam je dosta igrača, ali i druge ekipe imaju istih problema, pa nećemo da kukamo i da se izvlačimo na to nego moramo puno da radimo”, dodao je Jovanović.

Send this to a friend