Košarka evrokup, 17. kolo

Jovanović pred Gran Kanariju: Zavise dosta od šuta za tri poena i na taj način lome utakmice

Vladimir Jovanović

Košarkaši Budućnost Volija ugostiće sjutra ekipu Gran Kanarije u pretposljednjem kolu B grupe Evrokupa.

Rival podgoričkog kluba je pobjednik grupe koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja slavio 13 puta na 16 utakmica.

Budućnost je izgubila šanse da ima prednost domaćeg terena u osmini finala, u najboljem slučaju može biti peta, pa je ovo lijepa šansa da se ekipa dodatno uigra i pripremi za eliminacionu fazu.

“Radi se, prije svega, o jednom kvalitetnom protivniku koji je svoj kvalitet i potvrdio osvajanje prvog mjesta u našoj grupi. Bili su prije početka takmičenja jedni od lidera u Evrokupu i to su i opravdali. Jedan kvalitetan tim sastavljen od kvalitetnih bekova i centara, dakle kvalitetni su i spolja i unutra. U Španiji smo imali jednu jako intezivnu utakmicu koju smo izgubili u produžecima ali smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Pričao sam sa igračima i spremamo se za utakmicu tako što ćemo zaustaviti njihovu spoljnu liniju, gdje u pojedinim trenucima igraju čak i sa tri kreatora. Zavise dosta od šuta za tri poena i na taj način lome utakmice. Nadam se da ćemo jednom agresivnom odbranom i sa dosta kontakta uspjeti da ih izbacimo iz šuterskog ritma kako bi imali šanse da dođemo do dobrog rezultata”, rekao je trener “plavih” Vladimir Jovanović.

Petar Popović pohvalio je narednog rivala…

“Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi i očekujem da prikažemo bolju partiju nego što smo odigrali protiv Trenta. Znamo da moramo biti na visokom nivou i energetski i sa fokusom kako bi bili svih 40 minuta u utakmici. Naravno, ukoliko sprovedemo u djelo ono što smo spremali ovih dana da pokušamo da dođemo do pobjede”, kazao je Popović.

Sjutrašnji meč u SC Morača počeće u 19 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Radije ove sezone gledam SC Derby, jer je igra Buducnosti negledljiva. Prvi put ne pratim poslije 30-tak sezona.

Send this to a friend