Košarka

Jovović došao da vrati Zjelonu Goru u Evroligu

Najslavniji poljski klub Zjelona Gora juče je započeo pripreme za novu sezonu, sa novim trenerom, našim Igorom Jovovićem na kormilu.

U stručnom štabu mladog Podgoričanina je i bivši pomoćni trener Budućnost Volija Igor Đaletić i kondicioni trener Nikola Musić. Jovović je svjestan velikih očekivanja, nakon sezone u kojoj nije osvojena titula.

“Jasno je da se od Zjelone Gore očekuje više od toga da bude druga u Poljskoj. Anvil i Stal takođe imaju velike ambicije, ali potrudićemo se da budemo bolji. Sve što mogu da obećam, u svoje ime i u ime igrača, su posvećenost, energija, rad, ambicija”, kazao je Jovović.

Bivši trener Budućnost Volija i njemačkog Miteldojčera kazao je da su svi pregovori sa Zjelonom Gorom trajali oko sedmicu početkom ljeta. Istakao je da je ovo velika prilika za njega i zahvalio predsjedniku kluba Janušu Jasinskom na povjerenju.

“Zjelona Gora je klub za poštovanje, bila je to i kada sam ovdje nastupao kao trener Budućnost Volija. Što se naše igre tiče, biće dominantno timska, igraćemo čvrsto i agresivno, sa fokusom na odbranu. U napadu će biti cilj da se iskoriste kvaliteti svih u ekipi. Sada je bitno da izgradimo timsku hemiju, shvatimo da smo svi na istom zadatku i da imamo isti cilj”, poručio je Jovović.

Predsjednik Jasinski je kazao da je dovođenje Jovovića važan korak za klub kojem je potrebno svježe, novo lice. Istakao je da klub ima plan da se u petogodišnjem periodu ponovo nađe u Evroligi.

Send this to a friend