Košarka Aleks Abrines otvorio dušu i progovorio o mentalnim problemima

Kad novac postane nebitan

Barselona je ovog ljeta oformila evroligaški drim-tim, a jedno od pojačanja od koga se mnoge očekuje je Aleks Abrines.

Poslije trogodišnje avanture NBA lige u dresu Oklahome, Španac se vratio u domovinu, a u zanimljivom intervjuu za Movistar+ otvorio je dušu i progovorio o psihičkim problemima s kojima se suočio tokom karijere.

“To je drugačija vrsta bola. Fizički bol je nešto što vidite i osjećate. Mentalni bol se ne može vidjeti, ne možete ga tretirati kao povredu koljena. Ukoliko ne prođete kroz to, ne možete da razumijete. Tada novac prestaje da bude iznad svega. Dok vam se ne desi nešto kao meni, ni ne shvatate da vam se je*e za novac”, slikovito je opisao Abrines, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Kataloncima.

Dodaje da se profesionalni sportisti suočavaju sa velikim pritiskom.

“Mi smo obični ljudi, ali osjećamo iznadprosječan pritisak. Ljekovi mogu da pomognu, međutim, na kraju morate da potražite pomoć od profesionalaca, da pričate sa porodicom i prijateljima i da ih pitate za savjet”, zaključio je 26-godišnji bek.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
HydraRezime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rezime
Gost
Rezime

Srce mi se cijepa. Pokrij se ušima, koliko ljekara i profesora širom svijeta cijeloga života ne zarade koliko ti čiji je životni talenat sposobnost da se naduvana kugla gurne kroz izdignuti metalni krug (aka: košarka). Izem ti sport generalno. Ukinut profesionalno bavljenje istim i sulude sume, te dati u dobrotvorne svrhe. Kada bi makli igre iz “hleba i igara”, ljudi… Više »

Hydra
Gost
Hydra

Slazem se 100%.

Send this to a friend