Košarka Budućnost uspješna na startu drugog po jačini evropskog takmičenja

Kada je teško, tu je Ivanović: Plavi bolji od Breše na startu Evrokupa

Košarkaši Budućnosti Voli pobjedom su započeli nastup u Evrokupu – u prvoj utakmici nove sezone, izabranici Petra Mijovića su pred praznim tribinama SC Morača savladali italijansku Brešu 93:81.

Budućnost je solidno otvorila meč – do polovine prve dionice i vođstva 12:10, četvorica igrača iz startne petorke upisali su se u strijelce. Uslijedio je period bolje igre Breše, koja je na pauzu između dvije četvrtine otišla sa viškom od +4 (19:23).

Italijanski tim, koji je uveliko u takmičarskom pogonu, održavao je prednost do 16. minuta, da bi “plavi” košem Vilija Rida stigli do izjednačenja, a odmah potom i preokreta – 33:31. Do odlaska na odmor ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a semafor je na polovini susreta pokazivao rezultat 43:42 u korist Breše, ponajviše zahvaljući raspoloženom centru Dušanu Ristiću.

Treća dionica protekla je u sličnom ritmu. Podgoričani su u četiri navrata imali pola koša prednosti. Četa Petra Mijovića napadala je rivala u reketu i to je radila dosta efikasno, dok se Breša oslanjala na šut spolja – gosti su pred posljednji period pogodili osam trojki, Budućnost tek dvije. Uoči odlučujućih deset minuta bilo je neriješeno 65:65.

Nikola Ivanović, koji je u prvom poluvremenu dao dva poena, razigrao se u trećoj, a onda preuzeo lidersku ulogu u četvrtoj četvrtini. Sa osam vezanih poena povukao je “plave” do vođstva 75:67, što je bio početak kraja za sastav Vinćenca Espozita. Kada je bilo važno, Budućnost je zategla i odbranu, pa je bilo jasno da će bodovi pripasti favoritu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ivanović sa 24 poena i pet asistencija. Džastin Kobs je takođe imao pet proigravanja, uz 16 poena, a isti košgeterski učinak zabilježio je i Melvin Edžim. Kanađanih je pritom uhvatio i devet lopti. Dobar nastup imao je još jedan novajlija, Vili Rid. Amerikanac je za 12 i po minuta na parketu dao 13 poena, bez promašaja iz igre, a uz to je imao i šest skokova.

Kod Breše, 17 poena Dušana Ristića, 12 Kenija Čerija, te po 10 Dru Kroforda i Kristijana Barnsa.

U grupi B večeras igraju Unikaha – Bulonj, dok je u srijedu na rasporedu meč između Ulma i Mornara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primorac
Gost
Primorac

Rid ozbiljna energija u reketu

Delboj
Gost
Delboj

A najbitnije od svega, ovo dobismo bez suta za tri poena. Jeste Dzoni pogodio trojku u kljucnom momentu, ali prije toga samo dvije dvije trojke cijelu utakmicu… Odlicno, svidja mi se to.

Delboj
Gost
Delboj

Za Edzima nisam ni sumnjao. Vrhunski borac 100 odsto prisutan na svim djelovima terena. Krucijalan igrac za nas tim. Odavno nismo imali ovakvog igraca. Reed me iznenadio, onako tanan, ali vrhunski atleta i sjajan pristup prije svega isto kao kod Edzima. Odlicno pojacanje. Problem je izgleda Von koji osim sto nista nije pokazao, iako ne mora da bude nista odlucujuce… Više »

Clasic
Gost
Clasic

Napisao sam da je tanko to sto pakazuje Von ,Kao prvi bek je to slabo. A dobro je da su na trzistu i da traze drugog beka ,ako se tu pogodi ovo ce biti najjaca Bud ikada.

Maestro
Gost
Maestro

I da dodam još ovo, nije Kalčo (fudbal) nego Kalćo, i nije Breša nego Breśa. To svi koji znaju italijanski će vam reći. ..

Clasic
Gost
Clasic

Pogodili smo sa centrom Reedom sto je krucijalno za neki veliki Rezultat. Takodje i sa fenomenalnim Ejimom valiki je on borac spretan i cvrst kakav treba za ABA ligu.

Nikšić MNE
Gost
Nikšić MNE

Grande Nikola Ivanović. Maestro. ❤

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Volim Budućnost!

Mtodor
Gost
Mtodor

Ne znam da li je bud skoro dovela ovako dobrog igraca kao sto je rid,

Delboj
Gost
Delboj

Jeste Edizma 🙂

Nije bitno ime
Gost
Nije bitno ime

Čestitke. Jako je bitno da se odmah pobjeđuje, a pogotovo da se uzimaju pobjede na svom terenu. Svaka čast. Da se uzima mjera Italijanima, a ne da se provlače kad znamo da smo bolji od njih. 👍👏👏👏

Shade
Gost
Shade

Prvo poluvrijeme lose, drugo odlicno.
Ivanovic, Ejim i Reed odlicni.
Bravo momci, samo radite, bice to jos bolje!

Maestro
Gost
Maestro

Odlična utakmica, i mi odavno nismo ovako kontrolisano odigrali. Ivanović napredovao, Reed fenomenalan iako je 5 dana sa ekipom. Edžim pun pogodak. Svaka čast. I što je najbolje, dobra je atmosfera u ekipi, i dobro se druže stranci i domaći igrači. Reed po meni bolji od Hasana Martina

...
Gost
...

A malo je rano da poredimo Reeda i Martina, ipak je Martin iz Buducnosti presao u Olimpijakos a Reed iz Olimpijakosa u Buducnost..Odlican je igrac Reed, a bice jos bolji.. tek se prikljuciio

Maestro
Gost
Maestro

Samo sam htio da kažem da smo baš pogodili sa centrom, bez želje da umanjim kvalitet Hasana Martina koji mi je bio omiljeni igrač prošle sezone. Nadam se samo da ovo nije bljesak za Reed-a, koji je imao i solidnu ulogu u NBA.

melburn
Gost
melburn

hasan martin je ovome ucitelj…sa martinom se ne poredi niko

Send this to a friend