Košarka

Kadeti ciljaju povratak u A diviziju

Kadetska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Evropsko prvenstvo – B divizije, kroz koje će pokušati da se vrati u elitni rang evropske košarke.

“Imamo novu generaciju 2003. i 2004. godište i teško ih je porediti sa prethodnim generacijama. Imamo jednu prednost što igramo kući, šampionat je u Podgorici, imamo 40 dana da se pripremimo. Ako se pojave svi pozvani igrači, nadam se da ćemo napraviti dobar tim koji će moći da se takmiči da se vrati u A diviziju.” poručio je selektor Mladen Ostojić.

Šampionat će se igrati od osmog do 17. avgusta u Podgorici. Prije dvije godine nastup pred domaćim navijačima bio je srećan za naše kadete koji su stigli tada do istorijskog srebrnog odličja.

Ostojić je vodio i tu generaciju.

“Prije dvije godine smo pokazali da igranje pred domaćom publikom nije dodatno opterećenje, ti momci su izdržali opterećenje igranja dva meča pred punim tribinama u Morači. Sigurno da je to motiv, ali donosi i određeni pritisak na mlade igrače, zbog roditelja, menadžera i ostalog. Vidjećemo kako će reagovati, ali se nadam da ćemo ih pripremiti da odigraju kvalitetno ovaj turnir.” ističe selektor.

Crnogorci će igrati u grupi C. Rivali su Danska, Švajcarska, Island, Ukrajina i Bjelorusija.

“Počeli smo da analiziramo prvog protivnika to je Ukrajina. Za par dana počinje turnir na kom će igrati dva naša rivala Island i Danska, tako da ćemo imati potpunu sliku. Naravno nijesu to vrhunske ekipe, ali ćemo svakoga da pripremimo jako ozbiljno i da priđemo svakoj ekipi na isti način.” obećava Ostojić.

Pripreme će naši momci odraditi u Podgorici u kompleksu Verde. Planirano je više provjera, po dvije utakmice sa Hrvatima, protiv BiH i sa Francuskom.

Na pripremama su: Janko Kilibarda, Balša Folić, Đorđije Jovanović, Zoran Vučeljić, Lazar Radetić, Maksim Vujović, Luka Mitrović, Krsto Dubljević, Ivan Radović, Balša Jokić, Miloš Pešić, Danilo Ivanović, Stefan Vukčević, Stefan Joksimović, Andrej Joksimović, Luka Bogavac, Nemanja Vujošević. Očekuje se da se naknadno priključe Fedor Žugić i Andrija Grbović.

Send this to a friend