Košarka

Kadeti ispali iz A divizije

foto: FIBA

Naša kadetska selekcija izgubila je od Slovenije u borbi za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu.

Crna Gora je izgubila 80:71, pa će naredna U16 generacija igrati u B diviziji šampionata kontinenta.

Slovenci su meč prelomili u finišu treće i početkom posljednje četvrtine, nakon potpunog egala u 29 minuta.

Prva četvrtina završena je vođstvom našeg tima 17:14, da bi nakon 20 minuta rezultat bio 33:31 u korist izabranika Slobodana Savovića.

Do finiša treće četvrtine igralo se koš za koš, a onda od naše prednosti 49:46 serijom 14:0 Slovenci stigli do presudnih 11 poena prednosti kojim su osigurali trijumf i ostanak u A diviziji za svoju sljedeću generaciju.

Najefikasniji u našem timu bio je Fedor Žugić sa 15 poena uz 11 skokova, 14 poena dodao je Andrija Grbović. Dvocifren poenterski učinak imao je i Stefan Jovović sa 11 poena, dok je Aleksa Bulajić uz devet poena imao i sedam asistencija.

tekst: kscg.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Saša Perišić
Gost
Saša Perišić

E kuku ko nam je selektor…idi Savoviću vadi prstace…nisi ti za selektora

Joko
Gost
Joko

Jedva su čekali da ispanu. Sad mogu na tribine da navijaju za njihovu Srbiju!

biba struja
Gost
biba struja

bolje da su ispali nego da su 13 pa da ih maler goni cijelu karijeru

MNE
Gost
MNE

Hvala samo Fedoru Zugicu sto je do kraja davao tracak nade da Crna Gora moze ostati u A diviziju. Nije problem sto je Crna Gora ispala iz A divizije, oni ce se odma vratiti u A diviziju sledece godine, ali je problem u treneru kakva je imala ova generacija. Savovic je napravio 20 tehnickih u sedam meceva. Momci samo sto… Više »

Petar
Gost
Petar

Ne sprdaj se. Zato su i ispali jer Zugic mora sam da igra i komanduje

MNE
Gost
MNE

Kad ne znaju sta ce sa loptom odma Zugicu bacaju on da rjesava. A za Zugica govoriti da je on kriv sto su ispali je sramno. Kosarkaski Svijet vidi ga kao veliku kosarkasku nadu, a mi u Crnoj Gori treba da ga kritikujemo. Dobro znamo da su svi ostali igraci zajedno u zadnja dva meca bar 15 ili 20 puta… Više »

Kdks
Gost
Kdks

Mi nemamo trenera u mladjim selekcijama, Ostojiz prevara koji ce ostati vjecni selektor, Radovic i Dubljevic njihovo ponasanje govori koliki su strucnjaci, ovaj Savovic ne znam jer ga nisam gledao da ne grijesim dusu…. ali ovi mozgovi iz saveza koji su jos gori treba da prvo posalju 12tak mladih trenera po svijetu na usavrsavanje na par godina i naprave plan… Više »

Nk123
Gost
Nk123

Problem je u tome sto cim neko postane malo bolji trener ide iz drzave, jer je svjestan da Crna Gora ne moze da ga finasira za onoliko koliko je on vrijedan. Dubljevic, Radovic, Savovic i Ostojic koji su vodili selekcije ovog ljeta znaju da nece ni dobiti bolji posao nego sto imaju u Crnoj Gori.

Send this to a friend