Košarka

Kadeti izgubili od Estonije, bez prava na grešku do kraja

foto: FIBA

Kadetska košarkaška selekcija poražena je od Estonije 78:65 u prvom meču razigravanja za plasman od devetog do 16. mjesta.

Previše padova u igri imali su naši momci u meču protiv Estonaca, pa ni velikim naporom u posljednjem periodu nijesu uspjeli da dođu do preokreta.

U izjednačenoj prvoj četvrtini Crna Gora je četiri minuta prije pauze vodila 13:11, a onda je dozvolila rivalu seriju 14:2 i -10 nakon deset minuta.

U drugoj četvrtini naši su u preko Žugića smanjili na 38:32 na manje od dva minuta prije poluvremena, ipak do odmora je Estonija serijom 9:0 stigla do čak 15 poena viška.

U trećoj četvrtini rival je takođe bio bolji tim, pa smo na startu posljednjeg perioda došli u situaciju da jurimo 17 poena zaostatka.

U jednom momentu djelovalo je da možemo do čuda! Za samo tri ipo minuta posljednjeg dijela meča Crnogorci su parcijalom 13:4 došli na 62:70. Nakon toga imali smo pet napada da uđemo praktično u egal, nijesmo to iskoristili i otišli smo u poraz.

U crnogorskoj reprezentaciji najefikasniji je bio Fedor Žugić sa 17, Stefan Jovović ubacio je 12, a poen manje Filip Anđušić.

Izabranici Slobodana Savovića tako moraju da dobiju oba preostala meča do kraja prvenstva, kako bi sačuvali opstanak.

Prvi rival je Gruzija u petak od 16 sati.

tekst: kscg.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ana
Gost
Ana

Dovoljno govori to da od 4 ekipe koje su igrale final four crnogorske lige u tom godistu ove godine ni jedno dijete nije pozvano u sastav reprezentacije,osim iz Buducnosti.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Jesu li ovo oni što igraju za CG, a navijaju za SRB?

Send this to a friend