Košarka

Fedor srušio Gruziju, Kadeti protiv Slovenije za opstanak

foto: FIBA

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore protiv Slovenije će igrati za 13. mjesto na Evropskom šampionatu.

Pobjednik tog duela osiguraće opstanak u A diviziji, nakon što su dva tima slavila u prvom meču razigravanja za plasman od 13. do 16. mjesta.

Naši momci su nakon velike drame pobijedili selekciju Gruzije 83:81.

Dramatična završnica donijela je radost izabranicima Slobodana Savovića, a presudio je Fedor Žugić koji je nakon ofanzivnog skoka poentirao na manje od tri sekunde prije kraja. Gruzija je imala posljednji napad, ali je prvo Vashikidze promašio za tri poena, da bi Merkviladze bio neuspješan u pokušaju za dva.

Crnogorci su vodili u većem dijelu meča, međutim kao i u prethodnim duelima dozvoljavali su rivalu da u serijama smanji zaostatak i vrati se u život.

U prvoj četvrtini igrali su naši odlično ubacili 28 poena, stvorili pet poena viška. Imali su tokom prvog poluvremena i dvocifrenu prednost, međutim na odmor su odnijeli šest poena viška.

U trećoj četvrtini se Gruzija potpuno vratila u meč, Crna Gora sredinom posljednjeg dijela stigla do deset poena viška 73:63, ali to nije presudilo. Rival je poravnao na 75:75, u posljednjem minutu se igralo koš za koš, a naši su bili koncentrisaniji u finišu.

Fedor Žugić je bio najefikasniji u našem timu sa 30 poena uz devet skokova, 16 poena dodao je Anđušić, 15 Andrija Grbović (devet skokova), Bulajić 11 poena (osam skokova, sedam asistencija).

Odlučujući duel sa Slovenijom je sjutra od 16 sati.

tekst: kscg.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Decko zelim ti srecu u zivotu i zato ti preporucujem da podjes van CG da te ne kompenzuju sa salamam

Send this to a friend