Košarka aba 2 liga

Kašćelan: Mladi dobijaju na iskustvu

Kašćelan

Podgorica je protiv Mladosti doživjela prvi poraz na drugom turniru ABA 2 lige u Banjaluci, a ukupno drugi u regionalnom takmičenju, pa je crnogorski klub nakon šest kola na učinku 4-2.

Trener Zoran Kašćelan bio je objektivan nakon poraza od ekipe iz Zemuna, ali i istakao važnost činjenice da su mlađi igrači imali veliku rolu.

“Mladost je zasluženo pobijedila u utakmici koja je bila dobra za gledanje. Mislim da smo zbog mladih igrača dobili i pored poraza, a kada to kažem mislim na iskustvo i da će nam ovakvi mečevi mnogo značiti u narednom periodu”, rekao je Kašćelan.

Podgorica je već u prvom poluvremenu primila 50 poena, imala i minus 15, a u nastavku je više puta došla u situaciju da uhvati potpuni priključak, da bi na kraju tim iz Zemuna, ipak, stigao do trijumfa.

“Imali smo jasnu strategiju da usporimo igru protiv ekipe koja je ofanzivno možda i najbolja u ligi. Ali, imali smo veliki broj izgubljenih lopti, posebno uprvom poluvremenu gdje smo omogućili rivalu da postigne čak 50 poena. Ipak, moram naglasiti da su momci bili energetski na zavidnom nivou, međutim veliki broj izgubljenih lopti i jako loš šut iz vani, tako da je zaslužena pobjeda ekipe koja će pokazivati sve veći kvalitet i jasno je da je Mladost jedna od boljih ekipa u ligi”, kazao je Kašćelan.

U narednom kolu, u subotu, Podgorica će igrati protiv domaćina turnira, ekipe Borca.

Send this to a friend