Košarka Saopštenje za javnost

KK Sutjeska: Odigravanje fajnl-fora jedino rješenje koje bi bilo fer i sportsko

Košarkaši klub Sutjeska zalaže se za odigravanje fajnl-fora za popunu elitnog regionalnog društva i odbacuje prijedlog pojedinih klubova da Borac i Split, na osnovu rezultata iz ligaškog dijela Druge ABA lige, izbore plasman u viši rang.

U tom slučaju Sutjeska bi, kao i MZT, morala i naredne sezone da se nadmeće sa timovima iz drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja.

“KK Sutjeska smatra da je jedino ispravno da se za dva mjesta bore četiri kluba koja su izborila plej-of ABA 2 lige. S obzirom na situaciju vezano sa pandemijom koronavirusa, čije je trajanje i dalje nepoznato, naš stav je da je odigravanje fajnl-fora jedino rješenje koje bi bilo fer i sportsko, s obzirom na to da se ABA 2 liga, za razliku od ABA lige, okončala, te da imamo definitivan raspored na tabeli.

Podsjećamo vas i da je KK Sutjeska bolja u međusobnom skoru od svih protivnika u ABA 2 ligi, uključujući i Split i MZT Skoplje, izuzev Borca iz Čačka.

Takođe, ne želimo da uskratimo šansu publici u Nikšiću i cijeloj Crnoj Gori da se naš predstavnik i ponos grada, a bivši učesnik ABA lige, ne bori za ono što je na terenu zaslužio – sportsku šansu da obezbijedi mjesto u eliti regionalne košarkaške lige.

KK Sutjeska ima organizacione i logističke kapacitete da učestvuje u ABA ligi, podršku Opštine Nikšić i Vlade Crne Gore u toj želji, te ponavljamo da je naš stav da je odigravanje fajnl-fora jedini realan način na koji treba odlučiti koja će dva tima ući u ABA ligu”, piše u saopštenju sekretara Sutjeske, Marija Andrijaševića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niksicanin
Gost
Niksicanin

Hahaha ha, što ne kažete da je su Buducnost i Mornar glasali za takvu odluku. Ljudi koji zastupaju Crnogorsku košarku. Bas je zastupaju kako treba😂😂. Pošto ja tu ne mogu ništa da promjenim, znam šta ću! Od sjutra(mada nijesam ni dosad) ne trgujem u Voli…

Poliglota
Gost
Poliglota

U pravu ste , insistirajte na istom principu kao Aba 1

Juzni
Gost
Juzni

A Dje vi da igrate najboljeg beka Sutera ste ocerali maloga Mumina , raspad ste od kluba!!!

SB 94
Gost
SB 94

Kako je

Send this to a friend