Košarka

Klinci, svaka čast: Veličanstvena pobjeda Crne Gore nad Španijom

Kadetska reprezentacija Crne Gore ostvarila je veliku pobjedu u drugoj rundi Evropskog šampionata u Podgorici.

Izabranici Mladena Ostojića su u triler završnici srušili Španiju 77:76, a igrač odluke bio je Bojan Tomašević koji je ubacio trojku za preokret 20 sekundi prije kraja.

Finiš meča u SC Morača bio je zaista spektakularan. Dva minuta prije kraja Crna Gora je imala +4 (72:68), međutim “crvena furija” pravi seriju 8:2 i dolazi nadomak pobjede.

Međutim, pravo niotkuda hladnokrvni Tomašević pogađa tricu i donosi veleki trijumf našoj selekciji.

Španija je raspoloženije ušla u ovaj duel i vrlo brzo došla do dvocifrene prednosti, koju naš nacionalni tim uspijeva da ublaži do kraja prve dionice (14:20).

Crna Gora je bila daleko od pravog ritma i u narednom kvartalu, a Španija je svaki propust “crvenih” maksimalno kažnjavala, pa se na odmor vođstvom gostiju 28:44.

Iako je zaostatak bio ogroman, pritom na drugoj strani jedna od najboljih evropskih selkcija, četa Mladena Ostojića pretvorila se u kaznenu ekspediciju u trećem periodu.

Poigravali su se Vlahović, Kljajić i družina i iz minuta u minut zatrpavali koš rivala i topili prednost. Ne samo da su se rezultatski vratili u meč, već su naši klinci došli do velikog preokreta – na ulasku u posljednju četvrtinu Crna Gora je imala +7 (60:53).

Ipak, Španija je strpljivom igrom uspjela da se rezultatski vrati, ali ne i da dođe do konačnog slavlja.

Stefan Vlahović je bio naš najefikasniji igrač sa 20 poena, dok su dvocifreni još bili Kljajić i Marinović sa po 12, poen manje dodao je Tomašević. Vujisić je ubacio 10.

Ovo je druga pobjeda Crne Gore u grupi D, nakon startnog trijumfa nad selekcijom Švedske.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača
Gost
Donja Morača

Bravo momci. Svaka čast. Novinar je mogao bez srpske poštapalice “pravo niotkuda”.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Za CG Traba da sein bore samo Crnogorci

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Nikad se nije riec Klinci izgovarala u cg

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Djeca igraju i nek igraju.Nikakve tu filozofije nema sem sto izgleda Makso Ostojic treba da zaradi neki poen.Stari Sarajlija,Srbin sto ne ide da trenira Srbiju?Sjebase nam ovi prosrpski kadrovi cio savez.Ajde,dobili ali se ja ipak bojim ove pojave.Bosin strucni stab ne podrzava svetog vladiku Mirasa i vise od pola ekipe i ovaj Ostojic takodje ne.On i Dubljevic su cak otvoreno… Više »

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Mala Crna Gora srusila jednu svjetsku velesilu kao sto je Spanija. Svaka cast ovoj djeci, bio sam na utakmicu, pokazali su ogromnu borbenost i potpuno zasluzeno slavili. Dokazali su da se za buducnost CG kosarke ne mora brinut

garoj
Gost
garoj

Svaka cast ovim maldim momcima! Gledao sam utakmicu, imaju veliko srce i rade jedan za drugog bez da se ljute kod gresaka. Tako se to radi, Cestitke!

Mladen
Gost
Mladen

Tako se bori za boje Crne Gore.Svaka cast.

Send this to a friend