Košarka Čeka se reakcija

Kobs traži vrijeme za Budućnost

foto: KK Budućnost Voli

U opominjućem porazu Budućnost Volija, od Trenta u srijedu u ,,Morači”, svijetla tačka bio je plejmejker Džastin Kobs. Za više od 36 minuta na parketu, tek u završnici osjetilo se da gubi ritam.

Sveukupan utisak o Kobsovoj partiji: 19 poena (11-6 iz igre), osam asistencija, pet skokova, tri ukradene lopte, sedam iznuđenih faulova potpisano sa 32 indeksna poena. Sa druge strane – osim Hasana Martina (16 indeksnih poena), Kobsov učinak nije na pravi način ispraćen od saigrača.

Drugi poraz u Evrokupu ekipu već sad stavlja u nezgodan položaj, a visoke ambicije u evropskom takmičenju su postavljene uoči sezone…

“Ovo sada moramo da shvatimo kao iskustvo za važno učenje. Vrlo je bitno ono što smo pokazali, pogotovo u trećoj četvrtini, na kako visokom nivou možemo da igramo. Dakle imamo kvalitet za igru na tom nivou. Samo nam je potrebno iskustvo, zajedničko vrijeme i strpljenje, da istrajemo u radu i putu koji smo zacrtali”, rekao je Kobs.

Budućnost Voli je na svom terenu imala 11 skokova manje od protivnika, nije na pravi način iskoristila 16 izgubljenih lopti protiv Trenta. U prvom poluvremenu ekipa je primila 43 poena protiv rivala koji nije ofanzivno dominantan tim… Trento je imao 62 procenta realizacije šuta za dva poena na meču.

“Trener je rekao odmah nakon meča, kao i na poluvremenu, moramo biti agresivniji. Vidjelo se u prvom poluvremenu, nijesmo iskoristili dovoljno faulova, do završnice četvrtina, propuštali i da uđemo u bonus. To je nešto o čemu moramo voditi računa”, kazao je Kobs.

Ekipu već u nedjelju čeka gostovanje evroligašu Crvenoj zvezdi. Potom i meč sa poljskom Gdinjom u Podgorici, koji donosi moranje trijumfa…

“Moramo pažljivo analizirati sve situacije. Vidjeti gdje mora bolje, gdje se griješilo, reagovati pametno. Vjerujem da su te loše stvari koje nam se dešavaju u prvim poluvremenima utakmica rješive i samo stvar našeg nedostatka iskustva. Treba imati na umu daje u našem timu mnogo igrača sa 22,23,24 godine. Imamo i igrače koji ranije nijesu igrali Evrokup. Mnogo je toga što ukazuje da imamo rezerve, kad se svi oporavimo i uigramo, da ćemo biti bolji”, kazao je Kobs.

Konačno, ekipa je trenutno sa skraćenom rotacijom, Ilić i Mejers nijesu dobili minute u srijedu. Kobs je odigrao 36 minuta protiv Trenta, Danilo Nikolić skoro 37 minuta…

“Ja ću biti dobro, ne brinite o tome. Biću spreman, za to sam plaćen, da igram košarku. Nebitno, 30, 35, 40 minuta ako treba”, kazao je Džastin Kobs.

Ekipa je već juče analizirala igru Crvene zvezde, u Budućnost Voliju meč u nedjelju u “Pioniru” bez prisustva gledalaca vide kao priliku. Ekipi je potrebna injekcija samopouzdanja kroz dobru partiju, što prije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konik city
Gost
Konik city

Ta je prica bila i prosle godine..

Grmozur
Gost
Grmozur

Ok, je li vam dosta do iduće sezone?

ofg
Gost
ofg

Nijesu igrali Eurokup?!? Oni se u klubu igraju gluvih telefona. Pa do četvrtfinala Eurokupa su došli u pretprošloj sezoni sa sve Ivanovićem, Popovićem, D i Z NIkolicem, Ilićem u dosta ozbiljnim ulogama u timu. Tacno je da su ih unazadili prosle godine ne dajući im šansu da igraju puno u Evroligi, ali reći da nemaju iskustva igranja u Eurokupu? Cudno…

Radza
Gost
Radza

Ilic nije tada igrao preko minut a ni Popovic nije mnogo vise. Uopste nisu igrali Starovlah, Zugic i Bozic.

delboj
Gost
delboj

Bravo majstore. Nase najbolje pojacanje u zadnjih 20 godina.

Send this to a friend