Košarka Valensija i Baskonija napadaju tron u Španiji

Koji Crnogorac će u finale?

Crna Gora imaće sigurno aktera u finalu španske ACB lige a ko će to biti, odlučiće duel Valensije, tima kapitena naše reprezentacije Bojana Dubljevića i Baskonije, ekipe koju sa klupe predvodi Duško Ivanović.

Polufinale, u nedjelju od 20 časova pred praznim tribinama kompleksa ,,Fonteta u Valensiji, prava je ljetnja poslastica vrhunske evropske košarke. I duel ambicioznih evroligaša.

Za Valensiju, veliki problem je potencijalni izostanak španskog reprezentativca, beka Alberta Abaldea. Zbog problema sa povredom stomačnog mišića nije igrao protiv Gran Kanarije u odlučujućem meču u petak u grupi. Prethodno nastupio je samo 16 minuta protiv Burgosa…

“Znamo kakva je ovo šansa. Igra se samo jedan meč, biće važan momenat inspiracije… I sigurno nas čeka velika borba. O motivu ne treba pričati, da narodu u Valensiji donesemo drugu titulu u ovim teškim vremenima” rekao je Dubljević.

Baskonija je još uoči završnog ACB turnira najavljivala šampionske ambicije. Kvalitet partija u grupnoj fazi uz učinak 3-2 na kraju bio je promjenjiv. Ipak bili su blizu da pobijede Barselonu…

“I iz poraza u grupi dobili smo vrijedne smjernice. Sad je sve stalo u dva meča, ključne borbe slijede. Imamo šansu da pokažemo da li smo dostojno toga. Da li možemo igrati dovoljno čvrsto, odgovorno, planski. Pripremali smo se, Valensija je odlična”, rekao je Duško Ivanović, koji je Baksoniju do sada predvodio do dvije od tri osvojene titule prvaka Španije.

Povreda članka beka Džejsona Grejndžera je briga za Baskoniju, očekuje se da će igrati.

U prvom meču fajnal-fora u Valensiji, od 17 časova, danas će igrati veliki favorit Barselona i Burgos. Finale je na programu u utorak od 20 časova.

Send this to a friend