Košarka

Konkurencija je dobra za crnogorsku košarku

Prijetio je Mornar, nije im davao da se odlijepe, ali nijesu dozvolili iznenađenje u svojoj dvorani košarkaši Budućnost Volija su u velikom finalu Kupa Crne Gore savladali Mornar (87:83) i osvojili 11. trofej u ovom takmičenju. Izabranici Aleksandra Džikića su tako nastavili dominaciju u domaćim okvirima, ali i napravili sjajnu uvertiru pred ono što ih očekuje u finišu sezone.

“Veoma naporan meč od početka do kraja, uzbudljiv i neizvjestan. Očekivala se takva utakmica od prvog do posljednjeg minuta, rekao je  Zoran Nikolić, najkorisniji igrač finalnog turnira.

Mladi centar je i u polufinalu i finalu imao indeks korisnosti 18 protiv Lovćena je ubacio 12 poena uz osam skokova, dok je protiv Barana imao učinak od 13 poena, pet skokova i dvije asistencije. Zoran je protiv Mornara odigrao sjajan meč, pod košem dobijao bitke protiv Uroša Lukovića i Radoja Vujoševića. A, priznaje da je bilo jako teško…

“Mornar je jako kvalitetan protivnik, koji ima odličnu ekipu u kojoj svako zna svoju ulogu i svoj zadatak, jasan je Nikolić.

Ono što je oduševilo sve ljubitelje magične igre pod obručima su i polufinala. Vidjelo se da Lovćen i Sutjeska imaju kvalitet i da crnogorska košarka konačno ima više od dvije dobre ekipe.

“Mislim je crnogorskog košarci potrebno više ekipa koje mogu jedna drugoj parirati, jer samim tim se stvara jaka liga i dobar razvoj domaćih igrača. Osvježavajuće je kad ima još kompetentnih ekipa kao što su Lovćen, Sutjeska, Teodo i ostali”, rekao je Nikolić.

Reprezentativac Crne Gore ove sezone bilježi dobre partije u svim takmičenjima, dobro sarađuje sa ostatkom ekipe i rezultati su vidljivi…

“Zadovoljan sam svojim partijama, ali uvijek ima prostora za napredak. MVP priznanje mi služi kao motivacija za više rada i truda, ali velike zasluge za osvajanje ove nagrade dugujem ekipi”, ističe Nikolić.

Filip Barović je povrijeđen i za njega je sezona završena, Kajl Lendri u niskoj petorci pokriva poziciju centra, ali je Nikolić jedina prava petica u ekipi. Međutim, za njega nema pritiska.

“Odgovornost je uvijek prisutna, bila ekipa kompletna ili ne. Pritiska nema, to je za mene samo prilika za dokazivanje”, poručuje Nikolić koji za kraj razgovora nije želio da priča o polufinalu ABA lige i četvrtfinalu Evrokupa. “Idemo utakmice po utakmicu i sljedeće što nam slijedi je gostovanje Partizanu (4. mart).”

Send this to a friend