Košarka ŽKK Sea Stars okuplja sve više djevojčica

Košarka u Tivtu ima tradiciju, niču novi talenti

Ženska košarka, iako to mnogi možda nijesu znali ima tradiciju i u Tivtu. Naime, 90-tih godina u ovom primorskom mjestu osnovan je Ženski košarkaški klub Tivat, koji je tih godina bilježio dobre rezultate, zahvaljujući sjajnoj generaciji koju su činile Snežana Tomanović, Jelena Samardžić, Ana Jelovac, Anita Deković, Paulina Lanceroti, Ana Žugić, Željka Beljkaš, Sanja Samardžić i Svetlana Živković.

Dugo se čekalo na nove košarkaške bisere iz Tivta, kada se povratkom nezavisnosti Crne Gore pojavilo nekoliko talenata poput Anje Manojlović, Viktorije i Nine Marković, Lare Bubanje, Milice i Vanje Majstorović, Anje Delić, Nine Klenak, Ivane Knežević, Sanje Živanović, Lane Šaulić, Ksenije Kankaraš, Natalije Gazibare, Đurđine i Maše Lopičić…

Sada se čeka na nove talente iz Tivta. I, iako se možda čini da u Tivtu nema djevojčica koje vole košarku, svakim danom ih je sve više. Naime, Ženski košarkaški klub Sea Stars okuplja oko 50 djevojčica, koje vrijedno treniraju i u ljetnjim mjesecima.

“Košarka na Primorju, posebno ovdje kod nas još je u razvoju, ali se trudimo i pokušavamo da je reklamiramo na najbolji mogući način, a ono što je pozitivno jeste da se sve više djevojčica odlučuje da napravi svoje prve košarkaške korake, što nas veoma raduje”, kaže Sanja Kuželj, koja je prije tri godine završila igračku karijeru, a od nedavno kao jedan od trenera radi u ovom klubu.

Kotoranka je u karijeri igrala za Herceg Novi, Antivari, Budućnosti, sarajevski Plej-of, te tursku Jalovu VIP. Nekadašnja kapitenka juniorske reprezentacije sada je u potpuno drugoj ulozi.

“Osjećaj je svakako drugačiji, tek sada shvatam koliko su moji bivši treneri bili u pravu kada su se ljutili na nas za neke stvari, koje su nama tada, kao djeci bile nebitne. Kao neko ko je skoro ,,izašao“ iz uloge igrača, mogu možda mnogo bolje da razumijem razmišljanje tih djevojčica, mada su današnje generacije mnogo drugačije u odnosu na nas, koji smo sa više slobodno mogu reći muke pokušavali da ostvarimo svoje snove”, iskrena je Kuželj.

ŽKK Sea Stars u kojem su treneri i Backo Backović i Sanja Praščević, pokušava da pronađe na jugu naše zemlje novog bisera, koji će tek zasijati, a do tada da prije svega oživi košarku u Tivtu.

“Želim da se zahvalim Backu i Sanji koji su mi ukazali povjerenje i dočekali raširenih ruku da budem tu i pomognem djevojčicama, a svi zajedno želimo da damo maksimum kako bi djevojčica napredovale svakog dana”, naglasila je Kuželj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Libero7
Gost
Libero7

Ovi veliki strucnjaci kzbacili su veliki broj igracica .zar postoji zenska kosarka u tivtu

Send this to a friend