Košarka Sticanje iskustva

Košarkašice protiv Slovenije na startu U16 Evropskog prvenstva

tekst i foto: KSCG

Crnogorske košarkašice u četvrtak počinju takmičenje na U16 Evropskom prvenstvu B divizije.

Izabranice Vladana Radovića iskustvo će sticati na šampionatu koji se igra u Sofiji. Tokom priprema je bilo nekoliko pehova zbog povreda.

“Nakon odrađenih nešto više od 50 treninga i odigranih 5 prijateljskih utakmica došli smo do 12 djevojčica koje će predstavljatiCrnu Goruna Evropskom prvenstvu u Sofiji.Nažalost, nećemo biti komplentni jer smo u toku priprema ostali bez dvije izuzetno važne igračice iz rotacije na unutrašnjim pozicijama. Mislim da ćemo biti najmladja ekipa na prvenstvu jer imamo samo 5 igračica 2003. godište, dok će ostale i naredne godine biti u prilici da igraju za U16 selekciju.Tu je i par igračica čiji potencijal imam obavezu i želju da nagradim i pripazim. Što se tiče samih priprema, djevojčice su uložile potreban napor i energiju pa smo mi u stručnom štabu zadovoljni i ono što meni posebno znači, u ovom uzrastu, pokazale su izuzetnu ozbiljnost i disciplinu van treninga.” poručio je selektor.

Naše će se takmičiti u grupi A, a Radović ističe da se u toj konkurenciji izdvajaju Slovenija i Srbija.

“Što se tiče samog prvenstva, imamo izuzetno tešku grupu sa Slovenijom i Srbijom kao favoritima za ulazak u A diviziju, i sa fizički dobrim ekipama Bosne i Hercegovine i Rumunije, te atipičnim Islandom. S obzirom na to sve navedeno, od djevojaka tražim i insistiram na maksimalnoj koncentraciji, želji i energiji jer to su stvari i elementi igre koje zavise od nas samih, nikako od imena ili kvaliteta protivnika. I vjerujem da ću to i dobiti od njih. Kad je tako, uvjek postoji prostor za pobjedu više, neko iznenadjenje i dobar rezultat.”

Prvi rival našim djevojkama je Slovenija, sjutra od 13 sati i 45 minuta.

tekst: kscg.me

Send this to a friend