Košarka Nastavak uspješnog projekta

Kreće treća sezona Bemax lige osnovnih škola za djevojčice

Nakon opsežnih priprema sve je spremno za nastavak lijepe priče, čiji će treći čin predstavljati zapravo treću sezonu Bemaks lige osnovnih škola u košarci za djevojčice.

Nakon šestomjesečne pauze, početkom novembra dogovoreno je da krene nova sezone takmičenja, koje će okupiti oko 250 djevojčica iz 18 osnovnih škola, sa teritorije glavnog grada, gradske opštine Golubovci i opštine Tuzi.

Na sastanku koji je juče održan u “Bemaks areni”, gdje će biti odigrane sve utakmice lige, Zoran Vujičić, prvi čovjek ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemaks u ime organizatora, dogovorio je sa profesorima škola koje su učesnice određene detalje oko samog takmičenja. Dogovoreno je da u trećoj sezoni Bemaks lige bude uvedeno i pravilo da se na polovini prve dvije četvrtine, mijenjaju kompletne petorke, a sve u cilju da bi što više djevojčica imalo priliku da igra i osjeti čari košarke.

“Činjenica je daje Bemaks liga u prethodne dvije godine donijela mnogo toga pozitivnog, da smo uspjeli da omasovimo ovaj sport, što je i bio cilj, jer se u našoj školi košarke javio veliki broj novih polaznica. Zadovoljstvo je da se upravo kroz ovu ligu afirmisalo nekoliko novih talenata, djevojčica koje su stigle i do prvog tima Budućnost, pa čak i do kadetske reprezentacije. Sve to govori daje ovaj projekat pravi potez i zbog toga nastavljamo za dobro ženske košarke sa ovom pričom”, kazao je Zoran Vujičić.

Baš kao i prethodne sezone u ligi će učestvovati “Sutjeska, “Milorad Musa Burzan, ,,Oktoih, “21.maj, “Vuk Karadžić, “Štampar Makarije, “Radojica Perović, “Maksim Gorki, “Savo Pejanović, “Dragiša Ivanović, “Božidar Vuković Podgoričanin, “Branko Božović, “Vlado Milić, “Vladimir Nazor, “Pavle Rovinski, “Marko Miljanov, “Niko Maraš i ,,Mahmut Lekić. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po devet timova, a nakon grupne faze i devet kola, slijedi eliminaciona faza. Tokom pauze, prošlosezonski finalisti učestvovali su na međunarodnom košarkaškom kampu, dok je nekoliko škola organizovalo prijateljske mečeve, što je najbolji dokaz da su djevojčice zavoljele košarku.

“Ovo je zaista sjajna priča. U početku je bilo teško formirati ekipu, jer nije bilo mnogo raspoloženih djevojčica za košarku, ali kako je vrijeme odmicalo, odziv je bio sve veći. Organizatori lige su se zaista potrudili da se djeca osjećaju kao profesionalci, jer kompletna sportska oprema i dvorana u kojoj igraju zaista djeluje na profesionalnom nivou i to je sigurno uticalo da mnoge od njih uđu u košarkašku sekciju”, kazala Marija Nišavić, profesor, iz OŠ ,,Sutjeska”.

Direktor Zoran Vujičić objasnio je da će sve djevojčice koje su učesnice Bemaks lige, biti specijalne gošće ŽKK Budućnost Bemaksa u četvrtak 17. oktobra na meču protiv Trešnjevke. I, upravo tog dana, neposredno prije početka meča, sve djevojčice će od organizatora lige, zahvaljujući sponzoru, kompaniji ,,Bemaks”, dobiti na poklon novi komplet sportske opreme za novu sezonu.

“Mislim da je ovo jedinstvena priča i sigurno da će za djevojčice biti poseban doživljaj da zajedno prate košarkašku utakmicu Budućnosti u novoj dvorani, koja zaista izgleda nevjerovatno. Mislim da je ovo pravi potez i da će upravo zahvaljujući djevojčicama Budućnost imati i podršku na utakmicama, ali i da će dobiti nove talente”, kazao je Dragan Mijušković, profesor iz OŠ “Oktoih”.

Send this to a friend