Košarka

Krušlin: Budućnost na papiru ima bolju ekipu, ali papir ne znači ništa

Košarkaš Cedevite Filip Krušlin smatra da će nijanse odlučiti pobjednika majstorice polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnost Volija.

Obje ekipe ostvarile su trijumfe na domaćem parketu, pa će finalista biti odlučen u nedjelju u Zagrebu.

“Ono što je izvjesno i što je jasno svima koji prate košarku, u jednom meču kakav nas očekuje favorita nema. Očekuje nas utakmica u kojoj će odlučiti nijanse. Da li će to biti odbrana, da li će to biti izgubljene i osvojene lopte, sjajno veće nekog pojedinca, teško je procijeniti. Pritisak koji nosimo na leđima je podjednak. Obje ekipe žele u finale, obje ekipe će uložiti i posljednji atom snage da stignu do pobjede. Iskreno se kao i svi u timu nadam da možemo da pobijedimo Budućnost pred svojim navijačima. Slažem se da mi u našoj dvorani nemamo paklenu atmosferu kakvu imaju Budućnost, Crvena zvezda i Partizan, ali nam je podrška koju smo imali u prvom meču bila od ogromnog značaja da na pleća bacimo Budućnost koja na papiru ima bolju ekipu“, naglasio je  Krušlin za Sport Klub i dodao:

„Rekao sam da Budućnost na papiru ima bolju ekipu, ali u meču koji slijedi i koji nosi prefiks biti ili ne biti, papir ne znači ništa. Ljubitelji košarke vjerovatno neće uživati u prelijepoj predstavi, ali hoće u borbi za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Rekao sam da je odbrana jedan od ključnih faktora na putu ka cilju, ali isto tako moram da naglasim da obje ekipe u sastavu imaju igrače koji mogu da pogađaju u serijama i ako odigrate vrhunsku odbranu na njima. Takvi su recimo Džejkob Pulen kod nas ili Noris Kol kod Budućnosti. Uz to, obje ekipe imaju u sastavu mnogo igrača koji mogu da iskoče i budu, kako se to sada popularno zove x faktor“.

Odlučujuća utakmica za plasman u finale ABA lige između Cedevite i Budućnosti na rasproedu je u nedjelju u 19 sati.

Send this to a friend