Košarka ZAJEDNO I PRIJE POČETKA: KK Podgorica organizovao zajedničko druženje prvotimaca na Primorju

Lijepa uvertira

Košarkaši Podgorice su uz druženje, opuštenu atmosferu na pjeni od mora u Bokokotorskom zalivu, šale, te pjesmu, zajedno “potrošili” posljednji slobodan dan (mada ih nije bilo mnogo zbog napornog ritma trenera Zorana Kašćelana, te kondicionog Nemanje Marković koji je gotovo svakodnevno radio sa ekipom), uoči današnjeg zvaničnog početka priprema za novu sezonu, koja će za KK Podgorica bez dileme biti istorijska.

Nakon sezone u kojoj se mladi klub iz glavnog grada takmičio u B ligi, sada je Podgorica nešto sasvim drugo prototip modernog kluba sa jasnom vizijom stvaranja budućih talenata. Da to nije samo standardnan priča, pokazao je i prelazni rok u kojem Podgorica nije jurila Amerikance sa koledža, potrošene strance iz evropskih liga i slično, već je vratila crnogorsku djecu, kojasu igrala u mnogim evropskim gigantima. Na taj način novi član ABA 2 lige imaće najveće nade crnogorske košarke, zbog čega je jasno da predstavlja projekat od izuzetnog značaja… Po ugledu na najveće svjetske klubove KK Podgorica napravio je i još jedan iskorak odlučio je da organizuje “family day”, odnosno dan kada će svi članovi ovog kolektiva biti zajedno, prvi put bez radnih angažmana i obaveza, a sve u cilju stvaranja dodatne hernije I porodične atmosfere uoči izazova, koji tek slijede. Tako su članovi stručnog štaba i igrači, zahvaljujući rukovodstvu kluba i sponzorima, imali mogućnost da uživaju u prelijepom ambijentu Bokokotorskog zaliva, a poseban pečat toj dobroj atmosferi dao je trener Zoran Kašćelan, koji je dokaz da svi Cetinjani imaju izuzetan dar za humor.

Već danas Podgorica sa prilično renoviranom ekipom kreće sa obavezama. Klub su pojačali 17-godišnji Stefan Vukčević, koji je iz Reala, godinu stariji Nikola Milošević je došao iz Mege Bemaxa, sa 16 godina Čedomir Žižić dolazi iz Saragose. U Podgoricu su došli Pavle Titić, 20-godišnjak koji je igrao u mlađim selekcijama Barselone, kao i 18-godišnji Janko Bulajić iz francuskog Nantera, te 213 centimetara visoki 20-godišnjak Aleksandar Kartalović, koji je prošle sezone igrao u Studentskom centru. Podgorica će forsirati mlade igrače, a imaće i iskusnije momke Ognjena Mićovića, Vasilija Vučinića, Marka Kovačevića, Miloša Koprivicu (Lovćen), Vladana Kaluđerovića (Jedinstvo), Marka Ljuljića (Ibar), Novaka Musića (OKK Beograd), Vladimira Tomaševića (Sloboda) I Mikailea Tmušića (Sigal).

Na klupi će biti Zoran Kašćelan, koji se dokazao u Lovćenu u svojoj debitantskoj sezoni na klupi muške seniorske ekipe, a u istom klubu u ženskoj konkurenciji na pravi način započeo je trenersku karijeru i najavio da će njegov otac, nekada sjajni stručnjak Vesko Kašćelan, bez dileme imati nasljednika pred kojim je svijetla budućnost…

Zola će već ove sezone u ABA 2 ligi sa najmlađom ekipom imati poseban izazov, ali Cetinjanin to željno i iščekuje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tanja
Gost
Tanja

Srećno

Send this to a friend