Košarka

Lijepo je kad usrećite ljude

foto: KK Budućnost Voli

Pola sata uoči jučerašnjeg treninga prve grupe košarkaša Budućnost Volija, prvog u okviru priprema za ABA finale, Erl Klark je bio u Morači i nije skidao osmijeh sa lica. Eri je introvertan tip, pa se takve emotivnije reakcije lakše primijete. Utisak je, ne samo nakon meča majstorice ABA polufinala, već posljednji mjesec, da se u Podgorici osjeća komotnije, rasterećenije. Da je “kliknuo” na pravi način u klubu i gradu. Odatle i partije dostojne reputacije nekadašnjeg startera u Los Anđeles Lejkersima, liderske u nizu mečeva za krilnog centra.

Na prvo pitanje, o usponu njegove forme, Klark juče nije želio prvo da govori. Već da pomene nešto drugo doček koji su igrači “plavih” imali u noći između nedjelje i ponedjeljka na podgoričkom aerodromu.

“Znate gdje sam sve igrao, Amerika, pa Kina, Turska… Stvarno nikad nešto tako nijesam doživio, bilo gdje. Takve priče o evropskim navijačima sam samo slušao. A onda se desi, to me baš učinilo srećnim. S druge strane, kada znate da se to desilo zbog vaše pobjede, partije, posebno vam je milo. Tad osjećate ponos, jer ste usrećili druge ljude. To je suština našeg posla, da ljude učinimo srećnim, u jednom gradu i šire”, rekao je Erl Klark.

Erlov komentar na timsku partiju protiv Cedevite, kao i na cijelo polufinale protiv hrvatskog šampiona, se tiče prije svega timskog mentaliteta.

“Vidi se i na prvi pogled da smo očvrsli. Nije bilo kao u drugom polufinalnom meču, bilo je više grešaka u Zagrebu. Ali smo uspjeli da se dignemo nakon izuzetno loše prve četvrtine. U završnici smo očigledno bili bolji. Ovo finale je zasluženo, stigle je ta velika pobjeda u gostima. Treba da budemo zadovoljni zbog toga”, kazao je Erl.

Krilni centar Budućnost Volija smatra da ekipa ima dobre šanse u ABA finalu.

“Treba da iskoristimo ovaj dobar rnomenat samopouzdanja. Ključni je momenat sezone, sada se sve rješava dugo slušamo koliko je ova borba za titulu bitna. Dobro znamo što se od nas očekuje, da je ovo najhitnije u sezoni. Mnogo je razloga da se kao cjelina osjećamo dobro pred finale, jer dobro se radi”, rekao je Eri Klark.

Lekcija za duele sa Crvenom zvezdom su za Erla jasne, tim ima jednostavne smjernice za igru protiv ekipe koja je u regionalnom takmičenju za sada poražena samo dva puta ove sezone.

“Od njih smo izgubili dva puta u sezoni, prije toga i u Super kupu. U tom posljednjem meču na kraju prošle godine je bilo dobrih perioda, na kraju nedovoljno. Znamo da smo od tada dobro napredovali. Što se igre tiče, nema tu mnogo filozofije. Kontrola skoka mora biti bolja, moramo imati manje izgubljenih lopti. Fizički moramo pokazati da smo prisutni u svim duelima. Nije lako učiniti, jer s druge strane je odličan tim. Nama je bitno da smo u polufinalu pokazali da možemo to sve da učinimo”, rekao je Eri Klark.

Interesantno da je od meča sa Partizanom u Beogradu, početkom februara, Erl odigrao sedam mečeva u ABA ligi. U čak šest je ostvario dvocifren košgeterski učinak, tokom tog perioda ima 14,6 poena u prosjeku. To je značajno bolje od njegovog ukupnog prosjeka u ABA tokom sezone od 13,3 poena u meču, uključujući i taj period.

Uživa u Cmoj Gori

Kada je Eri Klark srećan, kada mu je sve na terenu i van njega po meraku, to se vidi u partijama.

“Meni je baš lijepo u Crnoj Gori. Osjećam da je ljudima stalo do našeg uspjeha, dvorana je mnogo puta bila puna tokom sezone, a podrška koju smo imali u posljednje vrijeme je nevjerovatna. U kontinuitetu uživam”, kazao je Erl.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bogat vas bodr
Gost
Bogat vas bodr

Respekt za igru u svakom slučaju.Dobar sa distance , konacno ima i sve bolji šut za tri poena …medjutim, borbenost je na momente ,prilično za popraviti. Znaci, požrtvovanje bi moralo biti na jačem stepenu,.Utakmica traje 40 min, a od tih 40 ,njegova igra ,na mahove je i dobra i neagilna ,a nerijetko pretjeruje sa solo igrom i nerezonskim sutem preko… Više »

mimo
Gost
mimo

Promijenio je Erl pristup i igru na utakmicama, prilicno. Nema vise samo par driblinga i sut preko igraca sa distance, protiv Cedevite je unosio igraca u kos, pa mu protivnik nije mogao nista bez da ga faulira. Odlican je on igrac kad ima takav pristup. Idemo, momci!

Send this to a friend