Košarka Kup Crne Gore

Lovćen bez opterećenja izaziva favorita iz Podgorice

foto: KK Budućnost Voli

Četiri najbolja tima u zemlji, predstavnici naše košarke u ABA ligi i Drugoj ABA ligi, Bar, dvorana “Topolica”… Sve je spremno za finalni turnir Kupa Crne Gore.

Večeras su u lučkom gradu na programu polufinalni okršaji od 17 sati na teren će branilac trofeja Budućnost Voli i Lovćen.

“Plavi” će u odbranu trona krenuti protiv nezgodne čete Zorana Kašćelana. Međutim, ne treba trošiti riječi o tome da su Nikola Ivanović i drugovi apsolutni favorit.

“Kup je uvijek zanimljivo i teško takmičenje, iznenadenja su uvijek moguća. Ali, naša želja je jasna želimo da odbranimo trofej”, rekao nam je Ivanović i osvrnuo se na rivala.

“Maksimalno ih poštujemo. Ove sezone igraju veoma dobro na dva fronta (Druga ABA liga i Erste liga, prim. aut). Favoriti jesmo, ali moramo biti koncentrisani svih 40 minuta kako bismo se plasirali u finale.”

Ostaje da se vidi za koje će se strance odlučiti Petar Mijović. Po pravilniku KSCG, u sastavu ih može biti najviše trojica. Kako je Džastin Kobs dobio crnogorski pasoš, to je olakšavajuća okolnost za mladog stručnjaka.

Sa druge strane, Cetinjani žele da uživaju. Plasmanom na završni turnir su ispunili cilj, a nakon što im je žrijeb dodijelio Budućnost, jasno je da će teško stići do meča za trofej. Ali…

“Kup je specifično takmičenje, jedna utakmica, 40 minuta i sve je moguće. Često se dešavaju iznenađenja na ovakvim utakmicama, a mi ćemo dati sve od sebe da priredimo jedno od njih. Ne treba trošiti riječi o njihovim kvalitetima. Cilj smo ostvarili, a svaki korak dalje će biti pozitivan”, poručio je za DN Mašan Vrbica.

Send this to a friend