Košarka

Luković: ABA liga u rangu španskog i turskog šampionata

foto: KK Mornar

Košarkaš Mornara Uroš Luković ne vjeruje da ove sezone tim iz Bara može da se uključi u trku za plej-of ABA lige.

Mornar je prošle sezone stigao do polufinala čime je izborio mjesto u Evrokupu, a potom šokirao Budućnost i osvojio titulu šampiona Crne Gore.

Međutim, Barani su trenutno na diobi osme pozicije sa skorom 4-8.

“Nisam siguran da ćemo ove sezone ponoviti rezultate iz prethodne. Tada smo izborili plasman u plej-of i bili prvaci Crne Gore. Smatram da smo tu negdje oko 5. ili 6. mjesta. Naravno, daćemo sve od sebe da ponovo budemo u vrhu. Olakašavajuća okolnost je i ta što smo završili igranje u Evrokupu i sada možemo da se fokusiramo isključivo na ABA ligu”, poručio je Luković.

Centar Mornara ima izuzetno mišljenje o regionalnom takmičenju, napominjući da je odbio veliki broj ponuda iz inostranstva kako bi i dalje igrao u ABA ligi.

“Smatram da je ovo odlično takmičenje, sa izuzetno kvalitetnim ekipama. Ove sezone, na primjer, dosta klubova se bori za mjesto koje će obezbijediti plasman u plej-of. Mislim da ABA liga spada u sam vrh evropskih liga. Ne vidim da je tursko, špansko ili rusko prvenstvo nešto jače. Imao sam dosta ponuda sa raznih strana, ali sam se odlučio da igram ovo takmičenje, upravo zbog kvaliteta i siguran sam da sam napravio pravi izbor”, zaključio je Luković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
193eura
Gost
193eura

tolko je jaka liga da je prvak na zadnjem mjesto eurolige. al bravo na patriotizmu

Kole
Gost
Kole

Mora da se salio. Mada su praznici pa se i popije. A i kosarkasi su ljudi.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

francuska ili njemacka ;iga su 3 put jace od aba lige munjo

Send this to a friend