Košarka

Marko Mugoša “namjestio ruku” i zablistao protiv Olimpije

foto: aba-liga.com

Kada ste posljednji put čuli da na domaćim terenima bek šutira trojke 7-6? Za Marka Mugošu, najbolja partija Mornara u sezoni do sada, pobjeda nad Olimpijom 93:70, značilaje i jednu od najboljih partija karijere.

Prošle sezone strpljivo je grijao klupu u ABA ligi u nikšićkoj Sutjesci. Sada, u konkurenciji Tejtuma i Volera, fantastičnih šutera, Podgoričanin ima sve bitniju ulogu. Protiv Olimpije proveo je naparketu više od obojice 22 minuta. Posljednja trojka bila je posebno atraktivna pod faulom, za to dodatno slobodno bacanje i ukupno 19 poena.

“Kad ovako zaigramo otpočetka i mnogo bolje ekipe od Olimpije teško da bi imali šansi da naprave dobar rezultat u Baru. Čitava ekipa je odigrala na visokom nivou, naročito u odbrani. U napadu smo imali dobro šutersko veče.” kazao je Mugoša.

Mladi as ne bi dobio ovakvo povjerenje trenera Đorđija Pavićevića da nije bilo odličnog učinka u odbrani. To je možda i glavni kvalitet u njegovoj igri pouzdanost u defanzivi protivničke spoljnje linije. Iz odlične defanzive Mornar je upravo gradio sigurnost u napadu, a Olimpiji nijednom nije dozvolio da povede.

“Bilo je izuzetno bitno da uđemo utakmicu maksimalno ozbiljno. Tako smo se i spremali za nju. Iza nas je položen težak test, biće ih još mnogo ali vjerujem da napredujemo u formi.”– rekao je Mugoša.

Iza Barana je serij a od četiri uzastopne pobjede na svom terenu. Sada je teba potvrditi i u gostima, i to na terenu koji predstavlja realnu šansu za Mornar, u Beogradu.

“Za vikend nas čeka meč sa FMP-om koji je rival po mjeri, a nije u idelanoj formi. Bilo bi lijepo da ovu odličnu partiju protiv Olimpije potvrdimo na gostovanju u Beogradu. Vrijeme je za trijumfe u gostima, vjerujem da imamo kvalitet za njih.”– rekao je Mugoša.

Barane u srijedu očekuje gostovanje Avelinu u Italiji, u meču bez rezultatskog značaj a u FIBA Ligi šampiona. Prije svega, biće dobra priprema za FMP, iako ekipi Đorđija Pavićevića ne odgovaraju ovakva duga putovanja u ovom trenutku.

Send this to a friend