Košarka Nada se dobroj atmosferi

Micov zove navijače na Partizan: Uvijek su punili dvoranu na velikim utakmicama

foto: KK Partizan

Partizan je ekipa od koje je Budućnost Voli izgubila najviše mečeva ove sezone – sva tri. I to, ipak, nešto govori. Međutim, za razliku od dva meča u ligaškom dijelu sezone u ABA ligi, gdje su ,,plavi“ odigrali, skoro do kraja, neizvjesne mečeve, koji su završeni jednocifrenim minusom, poraz u ,,Pioniru“ je bio ubjedljiv (82:66).

Budućnost u neđelju veče u ,,Morači“ (20.45 sati) ima priliku da prekine taj negativan niz i izbori majstoricu u Beogradu. Na tom putu će, sigurno, imati podršku pune dvorane, ali to samo po sebi neće biti dovoljno. Trebaće i mnogo bolje igra izabranika Aleksandra Džikića, i od početka, sa što manje oscilacija…

– Kad god su bile velike utakmice, naši navijači su napunili dvoranu. Sigurno je da će nas navijači nositi, ali na nama je da probamo što ranije da ih uključimo da nam pomognu. Dakle, da ne dozvolimo da ponovo imamo lošiji start, i ,,da nam uđe voda u uši“, nego da što ranije mi povedemo, da igramo dobro, da se dodajemo, da nađemo te otvorene šuteve, jer Partizan igra takvu odbranu da vam dozvoljava dosta da šutirate – kaže za Pobjedu bek Podgoričana Vladimir Micov, koji je u prvom meču ka košu domaćih šutirao samo tri puta, dva puta za tri i jednom za dva, a pogodio je jednu trojku, upisao tri skoka, te po asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu.

Za razliku od dva meča u ligaškom dijelu, kada Budućnost nije imala dobro otvaranje meča protiv Partizana, u prvom polufinalnom meču plej-ofa je dobro počela, povela 10:4 sredinom prvog kvartala. Međutim, Podgoričani su već do kraja četvrtine ispustili prednost, a u drugoj dozvoli Partizanu da povede 17 razlike (39:22) i uhvati zalet za sigurnu pobjedu…

– Iskreno, bio sam pozitivno iznenađen dobrim startom meča, jer smo znali da oni imaju dosta igrača koji mogu da igraju agresivno, posebno nošeni publikom. Očekivali smo mnogo veću agresivnost njihovih bekova u prvoj četvrtini, ali dobro smo se snašli, dobro odgovorili na to, i otuda dobar početak. Međutim, ponovo se dogodio naš neshvatljiv pad u drugoj četvrtini, gdje smo dozvolili seriju od 11:0, bez faula, sa puno izgubljenih lopti, dozvolili smo previše lakih poena. Partizan se tu odlijepio i mi više do kraja nijesmo uspjeli da se oporavimo i približimo dovoljno da ih ugrozimo – dodaje Micov.

Najiskusniji košarkaš ,,plavih“ ističe da je ekipi Budućnosti ,,izgleda, nažalost, postalo normalno da ima prevelike padove i da protivniku dozvoljava prevelike serije“.

– Kako je sezona odmicala, mi smo igrali u ritmu toplo-hladno. Dešavao nam se preveliki broj utakmica da startujemo ne loše, nego kriminalno, gdje smo protivniku dozvoljavali serije od 10:0 i 12:0, bez ijednog faula, prekidanja kontre, gdje smo dozvoljavali previše lakih koševa.

Pobjeda u neđelju bi mogla da popravi utisak, možda i okrene plej-of u pozitivnom smjeru.

– Igramo kući, pred našim navijačima. Vjerujem da će dvorana biti puna i da ćemo odigrati mnogo bolje – zaključio je Micov.

Send this to a friend