Košarka Budućnost se sprema za sljedeću sezonu

Mijović: Nedostaju nam utakmice, čekamo još jedno pojačanje

foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija željno isčekuju početak nove sezone koja je uslijed pandemije korona virusa i dalje neizvjesna. Prvi zvanični termin utakmice je 29. septembar gdje “plavi” u “Morači” dočekuju italijansku Brešu u prvom kolu grupne faze Evrokupa.

Trener crnogorskog šampiona Petar Mijović ističe da njegovom timu nedostaju jake utakmice.

“Mi smo na vrijeme počeli sa pripremama. Imali smo dovoljno dana ukoliko sezona počne na vrijeme da se pripremimo, to bez sumnje. Ipak, broj pripremnih, jačih, utakmica da bi se dostigla forma nije na zadovoljavajućem nivou. Broj pravih, takmičarskih utakmica je daleko od potrebnog nivoa da bi se nadogradio trening i imali jasnu sliku koji su to segmenti na kojima treba još da se radi. Sigurno da smo i u odnosu na glavne konkurente u ABA ligi, ali i u odnosu na prvog protivnika u vurokupu, Breše, u jednom značajnom zaostatku”, kazao je Mijović u razgovoru za Novu M.

Mijović ističe da pored svih prepreka vjeruje u svoju ekipu kao i da je evidentan niz pozitivnih stvari koje raduju.

“Isto tako pripremni period je pokazao mnogo pozitivnih stvari. Dobrog odnosa prema obavezama, dobrog treninga na Žabljaku i nakon povratka sa bazičnih priprema tako da uz sve te probleme koji su evidentni, od koji strahujemo i koji unose neki nemir, moram reći da imamo prostora za optimizam i da kvalitet našeg tima koji još treba da se dopuni može da nas dovede u situaciju da otvorimo obje lige sa pobjedama na domaćem terenu”, rekao je prvi trener “plavih”.

Nakon zadržavanja okusnice prošlogodišnjeg tima na čelu sa Nikolom Ivanovićem i Džastinom Kobsom podgorički klub angažovao je Dragana Apića, Melvina Edžima i Rašada Vona koji bi uz pomenutu dvojicu nosili ovaj tim do zacrtanih ciljeva. Ipak, ono što je sigurnon da se uveliko traži još jedan igrač da popuni roster.

“Uz pomenuta imena i uz još jedno dugo čekano pojačanje ja se nadam da bi taj preliminarni roster zatvorili i onda čekali razvoj situacije u ligama i drugim klubovima. Svakodnevno se dešava da se naši glavni konkurenti pojačavaju i sigurno da su na tom polju sa svojim rosterom širi nego mi. Ipak, to ne mora puno da znači, nekad i manje znači bolje. Mi sa tim jednim igračem u unutrašnjoj liniji bi kompletirali ekipu za početak sezone, a od same igre zavisi kako će sve to izgledati kasnije”.

Budućnost se prošle sezone kasno trgla u grupnoj fazi Evrokupa gdje je utisak je, mogla mnogo više.

“Ja očekujem da ove sezone budemo značajno bolji nego što je to bio slučaj prethodne. Smatram da vrhunsko takmičenje i pored određene potrošnje može da nam pomogne da kao tim narastemo i da budemo bolji tada i kada se u ABA ligi bude odlučivao prvak. Moja želja je da u Evropi ostanemo što je duže moguće i to nam samo može donijeti benefite u igračkom smislu”, zaključio je Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delboji
Gost
Delboji

Nesto gledam. Kobs i Ivanovic jedini plejmekeri… Drobnjaka ste vratili u Studentski… Ako se jedan povrijedi, ne daj boze….

Mišina
Gost
Mišina

Nismo u mogućnosti da imamo 3 pleja… kad bismo tako razmišljali, trebao bi nam još po igrač za svaku poziciju… Pop može da odigra pleja za ne daj Bože. Nadam se da griješim,ali mislim da je ovaj Ejim promašaj

Send this to a friend