Košarka ABA liga

Mijović pred derbi ABA lige: Očekujem tvrdu, tešku i do kraja neizvjesnu utakmicu

Trener košarkaša Budućnosti Voli Petar Mijović očekuje da će utakmica protiv Cedevita Olimpije biti neizvjesna i izrazio je nadu u pozitivan epilog na kraju utakmice.

Prestojeći derbi 10. kola ABA lige Podgoričani čekaju s prve pozicije i učinkom 8-1, dok su Ljubljančani upisali trijumf manje.

“Obje ekipe dolaze iz dobrog ritma i serije pobjeda. Nismo slučajno ni mi ni Cedevita Olimpija na poziciji na kojoj se nalazimo i ova utakmica je sigurno jedan od derbija prvog dijela polusezone. Cedevita Olimpija je vrlo iskusna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama i pogotovo u spoljnoj liniji imaju igrače koji mogu odigrati na najmanje dvije različite pozicije. To im daje mogućnost da napadački budu izuzetno opasni, a sa druge strane posjeduju jako veliku defanzivnu čvrstinu. Očekujem tvrdu, tešku i do kraja neizvjesnu utakmicu i pozitivan ishod po nas”, rekao je Mijović.

Danilo Nikolić pohvalio je narednog rivala, uz konstataciju da igra konstantno dobro, bez većih oscilacija…

“U poziciji su da prođu u drugi krug Evrokupa a u ABA Ligi imaju svega 2 poraza, oba na gostovanju. Imaju dugu klupu, svaki igrač može da doprinese sa svojim kvalitetom. Imali su dosta vremena za pripremu, kao i mi, zbog pauze u Evrokupu. Igraju brzo, sa dosta šuteva i moramo biti čvrsti u odbrani da bi došli do rezultata koji želimo”, rekao je krilni centar “plavih”.

Duel u SC Morača igra se u subotu u 18 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
starac fočo
Gost
starac fočo

Težak meč nas očekuje, Cedevita je nezgodan protivnik uvijek bila po Budućnost. Momci moraju od početka do kraja biti skoncentrisani i agresivni, naročito u igri pod košem. Ako mislimo da dobijemo treba nam i za igru raspoložen Zoki, jer Stipanović zna da nas teroriše u reketu. I Kilpatriku valjda krene, momak je tempirana bomba.
Ajmo plavi, naprijed Budućnost!

Niksic
Gost
Niksic

Ajmo Cedevita

delboj
Gost
delboj

Dobra analiza, mnogo kombo bekova-krila ima Olimpija, svi dobri u odbrani, pogotovo u skoku u napadu, pokretne i borbene manje petice… Bice ovo gusto… Protivnik koji nam najmanje odgovara i po meni prvi favorit za titulu ABA lige. Ovo lako moze biti utakmica sezone.

Send this to a friend