Košarka Evrokup

Mijović: Teška, ali zaslužena pobjeda

foto: KK Budućnost Voli

Trener košarkaša Budućnosti Voli Petar Mijović pohvalio je nastup Nikole Ivanovića i Vilija Rida, igrača koji su dali veliki doprinos u trijumfu nad Brešom na startu Evrokupa.

Ivanović je bio meč viner sa 24 poena, od čega je 22 dao u drugom poluvremenu.

“Večerašnji meč za mene nije iznenađenje, jer je stigao izuzetno spreman na pripreme, odigrao i prijateljske utakmice jako dobro, i poenterski i u razigravanju visokih igrača. Srećan sam što je Nikola ponovo jedan od najvažnijih činioca, a sljedeći cilj je da to bude u kontinuitetu, da imamo Nikolu koji radi dobre stvari na obje strane terena”, rekao je Mijović, koji se potom osvrnuo i na učinak Vilija Rida….

“Pribojavao sam se njegovog uvođenja u igru, jer je stigao prije pet dana, a zbog testova nije odmah uključen. Nismo mogli da znamo šta će se desiti poslije dva puna treninga, jer je on još strano tijelo u odnosu na tim. Reagovao je energetski jako dobro, bio važan u zatvaranju reketa. Dobili smo sa njim ono što smo tražili, zadovoljni smo što smo večeras od čovjeka koji došao prije četiri-pet dana dobili ovakav učinak”.

Tri četvrtine duela u SC Morača gledana je rezultatska klackalica, nakon čega su “plavi” u završnih deset minuta bili izvanredni na obje strane terena, za, rezultatski, ubjedljivih 93:81.

“Utakmica je bila mnogo teška, ovih 12 razlike ne oslikava dešavanja na terenu. S obzirom na to nam je ovo bila prva utakmica, bilo bi nam teško i sa slabijim ekipom, a ne sa Brešom, jer u sastavu ima igrače koji baš znaju da igraju košarku i imaju dobre sezone iza sebe. U jednom momentu, krajem treće i početkom posljednje četvrtine smo prepoznali momenat, odigrali jako dobru odbranu i zasluženo, ali jako teško, stigli do pobjede”, rekao je Mijović.

Budućnost Voli u 2. kolu gostuje francuskom Bulonju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
PG 081
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG 081
Gost
PG 081

Bravo Peko ! Sjajan posao odradjen

Send this to a friend