Košarka ABA liga, 8. kolo

Mijović uoči Cibone: Favoriti smo na papiru, postoji umor…

foto: KK Budućnost Voli

Petar Mijović, trener košarkaša Budućnosti Voli, kaže da njegova gaji poštovanje prema Ciboni, istakavši da je to tim sačinjen uglavnom od mladih igrača, ali i tim kome ne manjka iskustva.

Budućnost u nedjelju od 17 sati čeka Cibonu u utakmici 8. kola regionalne ABA lige, što će Podgoričanima biti treći meč u samo pet dana.

Podsjetimo, “plavi” su u srijedu izgubili od Unikahe, a potom savladali Brešu u okviru Evrokupa.

“Na papiru sigurno da smo mi favoriti, ali izuzetno respektujemo ekipu Cibone, momenat u kojem se oni nalaze. Oni su jedna mlada ekipa, podržana od strane nekoliko iskusnih igrača sa kontinuitetom trenera Velića na klupi, energetski su sigurno na visokom nivou. Igraju dosta na otvorenom terenu, u tranziciji i određeni igrači imaju kvalitet da nam naprave ozbiljne probleme”, rekao je Mijović i dodao:

“Kod nas umor postoji s obzirom šta se izdešavalo u prethodne tri nedelje, ali dodat i zbog teške dvije utakmice koje smo odigrali u 48 sati. Isto tako postoji i raspoloženje nakon važne pobjede na gostujućem terenu i pokušaćemo na krilima te pobjede da nađemo dobru energiju, dobru koncentraciju i za nas izuzetno važan meč.”

Danilo Nikolić smatra da ekipa mora pružiti maksimum kako bi došla do pozitivnog rezultata.

“Nastavljamo u teškom ritmu, ovo će nam biti treća utakmica u pet dana. Imali smo naporno putovanje do Breše, izvukli jednu važnu pobjedu i sad se okrećemo Ciboni. Ekipa Cibone je ekipa koju ne smijemo potcijeniti, moramo dati 100% svojih mogućnosti kako bi pobijedili taj meč”, rekao je Nikolić.

Budućnost Voli je u dosadašnjem dijelu ABA lige zabilježila četiri pobjede u isto toliko mečeva, dok je Cibona na učinku 2-5.

Send this to a friend