Košarka

Mijović: Žugić u najmanju ruku ravnopravan sa Vonom

Trener košarkaša Budućnosti Voli Petar Mijović je nakon trijumfa “plavih” nad Borcem objasnio zašto Rašad Von nije ulazio u igru.

Podgoričani su u 3. kolu ABA lige savladali Čačane 86:83 i tako zadržali maksimalan učinak na startu regionalnog takmičenja.

“I kroz trening u odnosu na Rašada Vona, mladi Fedor Žugić je pokazao da je u najmanju ruku ravnopravan. Odlučio sam da to vrijeme povjerim Žugiću”, izjavio je Mijović.

Tinejdžer Žugić je igrao 15 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena. Poređenja radi, Von je u utakmicama protiv Splita i Partizana igrao ukupno 40 minuta, uz svega tri postignuta poena.

Nikola Ivanović i Petar Popović su se večeras nametnuli kao udarne igle, a izostao je bolji učinak Džastina Kobsa.

“Što se Kobsa tiče, mnogo nam je bitan, od njegovih partija umnogome zavisimo, naročito sad kada još nijesmo definisani na ,,dvojci“. Iz velike potrošnje iz prethodnih mečeva, došlo je do toga da koncentracija ne bude na visokom nivou. Odigrao je svega 12 minuta a pobijedili smo, vjerujem da će biti svježiji”, rekao je Mijović.

Dovođenje novih igrača nije isključeno…

“Iskreno mislim da jeste vrijeme za reakciju na tržištu, imamo otprilike dva problema. Ili da od postojećeg kadra pronađemo bolju situaciju na terenu, ili da reagujemo na tržištu. I što se tiče ‘dvojke’ i rezervne ‘četvorke'”, istakao je strateg Podgoričana.

Borac se pokazao kao nezgodan rival.

“Očekivano težak meč, poslije sedam dana vezanih gostovanja, tri teška puta. Najbitnije je da smo uknjižili pobjedu protiv nezgodne ekipe Borca, koja nije slučajno pobijedila Partizan u prvom kolu i koja će sigurno biti ,,tvrd orah“ za favorite u ABA. Ulazak u meč ,,mekano“, uz umor, su bili razlozi da ne prelomimo meč do završnice. Najbitnije je ipak da smo pobijedili”, zaključio je Mijović.

Budućnost za četiri dana dočekuje Ulm u meču 4. kola Evrokupa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Mali treba da igra svaku 15-20 minuta, davno nismo imali veceg talenta..

VOS
Gost
VOS

Zaboravićes ga ti na klupu čim dovedete novog amerikanca. Kao i svaki put dosad.

Send this to a friend