Košarka

Mitrović i Radonjić sa evropskom trenerskom elitom

Naši košarkaški treneri Zvezdan Mitrović i Dejan Radonjić ovih dana borave u Barseloni na sastanku trenera Evrolige.

Selektor Mitrović je trener francuskog šampiona Asvela. Radonjić je strateg njemačkog prvaka Bajerna, kojeg je drugu godinu zaredom predvodio do šampionske titule Bundeslige. Na sličnom sastanku Radonjić je boravio i prošle godine.

Sastanak u Barseloni je važan jer su treneri Evroligaša podijelili stavove i ideje vezane za razvoj takmičenja u skorijoj ili daljoj budućnosti. Analizirani su pravci razvoja igre, aktuelni taktički trendovi, izazovi zgusnutog kalendara takmičenja ali i aspekti vezani za funkcionisanje samih klubova, poput marketinških izazova i trendovima u NBA ligi.

O kakvoj se trenerskoj eliti radi, svjedoči to da su među prisutnima bili i slavni Dejvid Blat, strateg Olimpijakosa i bivši trener Klivlenda u vicešampionskoj sezoni u NBA; najtrofejniji trener Evrolige Željko Obradović, strateg aktuelnog šampiona Evrolige Dimitris Itudis; legenda evropske košarke i trener Žalgirisa Šarunas Jasikavičijus, trener Real Madrida Pablo Laso i Barselone Svetislav Pešić…

Radonjić će sa Bajernom od oktobra imati priliku za već šestu evroligašku sezonu u svojoj trenerskoj karijeri, dok Mitrovića sa Asvelom čeka prva sezona u evropskoj eliti. Podgoričani Mitrović i Radonjić su višedecenijski bliski prijatelji. U narednim sedmicama očekuje se da obojica borave u našem glavnom gradu.

Zvezdan Mitrović će od 25. jula predvoditi reprezentaciju Crne Gore, od početka priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Send this to a friend