Košarka

Mogu li crnogorski kadeti da prekopiraju podvig juniora?

foto: FIBA

Početak avgusta obilježila je velika pobjeda juniorske košarkaške selekcije Crne Gore nad Španijom u osmini finala Evropskog prvenstva. Trinaest dana kasnije nešto mlađi crnogorski košarkaši iz kadetske selekcije imaće ispred sebe u istom rangu takmičenja istog rivala, baš kao i tada velikog favorita furiju”.

I ponovo će kao i tada Crna Gora u borbu za četvrtfinale ući sa posljednjeg mjesta u grupi, a Španija sa prvog.

Tog 1. avgusta juniori su odigrali meč za pamćenje i šokirali favorita mogu li isto večeras da naprave i naši kadeti? Meč u Novom Sadu počeće od 20.30h.

“Španci su izuzetno jaki, to su uostalom dokazali u grupi (ubjedljivo savladali Srbiju, Letoniju i Holandiju, prim. aut), ali nas, ipak, hrabri činjenica da smo tokom priprema protiv njih odigrali egal utakmicu 35 minuta”, istakao je selektor Crne Gore Slobodan Savović.

“Dobro ih poznajemo, imamo vremena da se pripremimo, vjerujem da je momcima porastao nivo samopouzdanja i vjerujem da možemo da iznenadimo favorita”.

U mečevima u grupi naši momci su ubjedljivo poraženi od Litvanije i Slovenije, dok su savladali Izrael. Ipak, zbog lošije koš-razlike u osminu su otišli sa posljednje pozicije.

“Nakon prve tri utakmice ne mogu da budem potpuno zadovoljan. Iako smo pobijedili favorita Izrael, kiksali smo protiv Slovenaca”, podsjetio je Savović.

“Ovoj generaciji nedostaju jake utakmice, sada su momci stekli jasnu sliku šta znači Evropsko prvenstvo. Napravili smo analizu, znamo gdje smo griješili i nadam se da iste greške nećemo ponavljati u narednim ključnim mečevima”.

Ukoliko preskoči Španiju, Crna Gora će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Grčka Estonija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
efawef
Gost
efawef

dozivjesmo da od slovenije gubimo u kosarci !? ok, iskocila im generacija seniora, ali sad su i kadeti jaci od nas ?

Send this to a friend