Košarka ABA liga

Monako je i dalje u glavi, ali protiv Mege je kiks zabranjena riječ

Utisci nakon ispadanja u četvrtfinalu Evrokupa se još uvijek nijesu fino slegli, nije napravlj ena neka dublj a analiza, ali već ovog vikenda ponovo moraju na teren.

ABA liga polako ulazi u foto finiš, a osim redovnih kola imaju mnogo utakmica koje moraju da nadoknade. Zbog toga nema prostora da se previše tuguje košarkaši Budućnost Volija sjutra (nedjelja, 12h) dočekuju Megu u 24. rundi regionalnog takmičenja i jure osmu vezanu pobjedu protiv ekipe koju je sa velikim uspjehom vodio Dejan Milojević Ali i partiju koja bi vratila samopouzdanje nakon bolnog okršaja u Monte Karlu.

Nikola Ivanović i drugovi nijesu iskoristili priliku da postanu prva ekipa u klupskoj istoriji koja se našla među četiri najbolja u Evrokupu (otvarao se put i do finala), pa će sva koncentracija do kraja sezone biti na ABA ligi. I očekivano, u taboru crnogorskog šampiona se i dalje priča o toj seriji, naročito o drugom i trećem u kojem je bilo mnogo problema.

“Ostao je naravno žal jer smo mogli do polufinala. Zaista smo dali sve od sebe protiv Monaka. Kada se podvuče crta, odlučili su detalji, a pomenuti detalji su na našu žalost prevagnuli na stranu Monaka. Imali smo velikih problema sa kontrolom skoka, ali smo i pored toga mogli do pobjede, kako u drugom, tako i u trećem meču. U Ljubljani smo imali loše ofanzivno izdanje, a u majstorici, nismo uspjeli da prelomimo meč u našu korist u samoj završnici, kada smo imali priliku za to. Na kraju, nismo imali ni sreće da stignemo do proužetka”, prisjetio se Nikola Ivanović.

A, sve ono što nije valjalo protiv Monaka, mora biti na nivou protiv ekipe koju predvodi centarski tandem Marko Simonović Filip Petrušev. Dugo je Mega bila u zoni plejofa, dugo je mučila sve ekipe u ligi, ali je u posljednjih nekoliko rundi posustala tri vezana poraza u posljednje četiri utakmice (pobjeda službenim rezultatom protiv Primorske). Bez obzira što je u krizi rezultata, kakav kvalitet i koliko opasni Megini klinci mogu biti “plavi” su osjetili u prvom ovosezonskom duelu – poraz 78:72.

U meču koji se igra u neobičnom terminu za duele u “Morači” Podgoričani će juriti osmu vezanu pobjedu u ABA ligi. Trijumfom bi se ekipa razdrmala nakon teškog perioda, ali i napravila još jedan ogroman korak ka prvom mjestu pred plej-of.

“Moramo da arhiviramo Monako, moramo sa velikom energijom da odigramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe Mege”, dodao je Ivanović.

Budućnost i Mega su do sada odigrali 17 mečeva (12:5 za “plave”), od čega osam u “Morači”. Jedinu pobjedu do sada srpski predstavnik upisao je u sezoni 2015/16. u polufinalu plej-ofa kada su za Megu igrali Ivanović i Danilo Nikolić. Od tada podgorička četa ima četiri vezana trijumfa.

“Želimo da se pobjedom vratimo na pobjednički kolosjek i napravimo značajan korak ka prvom mjestu pred početak plej-ofa”, poentirao je Nikola Ivanović.

Send this to a friend