Košarka ABA liga

Morača ostaje neosvojiva za crno-bijele

Klasik regionalne košarke. Dueli koji donose vatru, neizvjesnost, dramu kakvu samo “magična igra” može da ponudi. “Plavi” protiv “crno-bijelih” nova epizoda velikog rivalstva, 33. meč u Jadranskoj ligi. Košarkaši Budućnost Volija u 15. rundi ABA lige večeras (subota, 18h, RTCG 2) u praznoj “Morači” dočekuju Partizan.

Još jedan u nizu zaista teških mečeva za izabranike Petra Mijovića koji su u prethodnoj rundi izgubili od Splita u posljednjoj sekundi. Međutim, uslijedila je reakcija na startu Top 16 faze pregažen je Burg. U možda najboljoj napadačkoj partiji ove sezone.

I upravo je taj meč donio potrebnu dozu samopouzdanja nakon nove korona krize i uoči tri paklena derbija poslije Partizana slijedi dupli program protiv Cedevita Olimpije (utorak Evrokupa, četvrtak ABA liga).

“Veliki derbi ispred nas. Nakon poraza od Splita odreagovali smo na pravi način protiv Burga, odigrali zaista dobru utakmicu. Očekujem da ova utakmica bude ono što je ona uvijek, bilo da se igra u Podgorici ili Beogradu. Veliki rivali i duel koji uvijek budi interesovanj e šire košarkaške j avnosti. Sigurno će i ovog puta biti tako”,
rekao je Mijović u najavi meča.

O prvom ovosezonskom duelu se još priča. Završnica za infarkt trojka Kodija Milera Mekintajera, a onda hitac Danila Nikolića za osvajanje Beograda. Ono što svakako ide u prilog crnogorskom šampionu je tradicija koja kaže Partizan nije slavio u podgoričkoj areni od 24. marta 2014. godine.

Taj duel bio je jedan u moru onih koje je Partizan izgubio na 14 mečeva ove sezone ima sedam poraza. I odavno nije bila ovolika razlika između dvije ekipe. Ekipa Saše Filipovskog buđenje je najavila ubjedljivom pobjedom protiv Trenta u prvoj rundi Top 16 Evrokupa.

“Neće nas zavarati pozicija i neki rezultati u prethodnom periodu. Kvalitet tima i stručnog štaba je mnogo iznad pozicije. Svjesni smo toga i to će da probudi situaciju, maksimalnu pripremu i pozornost da uradimo sve da derbi protiv ozbiljnog protivnika riješimo u svoju korist”, jasno je poručio Mijović.

A, večerašnji okršaj daće malo jasniju sliku. U slučaju nove pobjede Budućnost bi otpisala velikog rivala i učvrstila se na vrhu. S druge strane, Partizan je i sada daleko od plej-of zone, a novi poraz bacio bi u ambis beogradsku ekipu. Zbog toga duel ima veliku važnost.

“Mnogo značajna utakmica i za nas i za njih. Svjesni smo toga. U dijelu odgovornosti, intenziteta igre i koncentracije moramo biti na visini zadatka. To će biti preduslov da se utakmica protiv Partizana dobije”, poentirao je Petar Mijović.

Send this to a friend