Košarka

Moramo biti žestoki

U blijedoj timskoj partiju Budućnost Volija, neočekivanom teškom i važnom trijumfu nad Zadrom 75:69, Erl Klark pokazao je dno što se od njega očekuje od starta zseone – liderski kvalitet. Najefikasniji sa 18 poena, uz sedam skokova (tri ofanzivna) i 57 procenata šuta iz igre. Erl je bio primjer zalaganjem, insistiranjem na igri u kontaktu. Važno zakucavanje Iz ofanzivnog skoka bilo je jedan od ključnili momeI nata na putu ka trijumfu, kao “i ukradena lopta dva minuta prije kraja. Pokazali smo energičan,

“Agresivan pristup onda kad je bilo najpotrebnije. Nije to bio lijep meč za gledanje, protivnik nam je otežao posao specifičnim pristupom. Imali smo odgovor i zabilježili možda ne lijepu, ali mnogo važnu pobjedu. Princip je jasan, moramo biti žestoki i fokusirani, rekao je Klark, bivši prvotimac Los Anđeles Lejkersa u NBA.

Zadar je odigrao odlično, ako sa samo osam igrača u rotaciji. Rival iz Dalmacije tokom cijelog meča igrao je zonu, sa visokom petorkom pravio mnogo problema Budućnost Voliju. Centar Luka Žorić ubacio je 22 poena, a Luka Božić imao kompletan meč sa 11 poena, osam skokova i sedam asistencija…

“Rival je bio vrlo specifičan, igrao drugačije nego svi sa kojima smo igrali ove sezone. Visoka petorka, izuzetna realizacija u postu, bili su u stanju da nam naprave probleme i dugo su vodili. Nije lako onda kad se od vas pobjeda očekuje, a protivnik je inspirisan i rasterećen”, dodao je Eri Klark.

Svega tri sedmice uoči plejofa ABA lige Budućnost Voli je gubila tokom većeg dijela utakmice od ekipe koja se bori za opstanak. Tim je imao 17 izgubljenih lopti, četiri asistencije manje od protivnika, svega 40 procenata šuta iz igre…

Budućnost Voli ipak će imati lijepu priliku za prekretnicu u petak protiv Olimpijakosa, evroligaša koji je u krizi. Očekuje se da u Morači nastupe Noris Kol i Koti Klark, nakon što su preskočili duel sa Zadrom. Klark je pogotovo pod lupom košarkaške javnosti, nakon javnog kritikovanja od trenera Repeše, zbog letargičnog odnosa u igri.

“Olimpijakos je izuzetan tim koji nas je ubjedljivo pobijedio u Atini, ali imamo šansu, kao i u svim mečevima u Evroligi, pogotovo kad igramo na našem terenu. Takva pobjeda bila bi prilika da gradimo samopouzdanje, radićemo naporno i nadamo se sjajnoj atmosferi”, kazao je Klark.

Već od danas, od 12 do 19 časova, kao i u četvrtak i u petak, na blletarnici “Morače” prodavače se karte za meč sa Oiimpijakosom u 25. kolu Evrolige.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pop perro
Gost
pop perro

zasto je koti klark pod lupom kad se najvise trudio covjek od svih stranaca…..

Ajdemo nedje
Gost
Ajdemo nedje

Polakote 😂

Send this to a friend